Kanelbullesockerkaka i långpanna

Kanelbulle och sockerkaka i samma, att det är ljuvligt vet ni ju redan. Jag har bakat Kanelbullesockerkaka många gånger tidigare, dock aldrig i långpanna. Jag har alltid funderat på vad som kan vara bättre än en Kanelbullesockerkaka. Och nu har jag svaret. Det är givetvis en Kanelbullesockerkaka i Långpanna. Att få ännu mer av denna himmelska sockerkaka, ja det kan aldrig bli fel.

Kanelbullesockerkaka_langpanna4
Denna Kanelbullesockerkaka är min absoluta favorit när det kommer till Sockerkakor. Den blir otroligt saftig tack vare filmjölken som jag tillsätter, den är bakad på äkta smör, med kryddor som vanilj, kanel och kardemumma. Och så toppad med lite pärlsocker. Ja, den har allt.

Kanelbullesockerkaka_langpanna
Denna kaka räcker till många. Och om ni (mot förmodan) inte skulle äta upp hela kakan inom ett par dagar så funkar det superbra att frysa in den. Frys den gärna när den är färsk. Så om du vet med dig att familjen inte kommer att äta upp hela kakan – frys då ner bitarna direkt när den har svalnat efter gräddning. Så är den lika färsk när du sedan tinar upp den igen. Det är perfekt att baka i långpanna inför kalas och andra festliga tillfällen.

Kanelbullesockerkaka i Långpanna, 24 bitar:

  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl filmjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 nypa salt
  • + kanel, kardemumma & pärlsocker

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en långpanna med höga kanter med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa sedan upp ägg och strösocker fluffigt med elvisp i 3 minuter. Tillsätt de torra ingredienserna samt det smälta smöret och filmjölken. Rör ihop en klumpfri smet.
  3. Häll smeten i långpannan och toppa med kanel, kardemumma och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Tag ut och låt svalna innan du skär i bitar.

Kanelbullesockerkaka_langpanna2
Hoppas att din Kanelbullesockerkaka i långpanna ska smaka. :-)

Glöm inte att klicka på hjärtat här nedan om ni gillar receptet. Kram ♥

  1. Hej! Gjorde denna långpannekaka ikväll o jag kan helt klart säga att det är det godaste jag ätit på länge. Bakar glutenfritt, tilldatte bara 2 extra dl mjöl.. oj, vilken kaka! Tack för recept!!! 😊

  2. Vanja skriver:

    Hej Frida! Tänkte göra denna kaka till skolans julmys, jag måste göra den kvällen innan, hur ska den förvaras? Kylskåp eller i rumstemp?
    Tacksam för svar.

  3. Anette skriver:

    Super god men jag hade lite mer kanel, kardemumma, och vaniljsocker i, och gräddade ca 38 min

  4. Så underbart god! Fick stå lite längre i ugnen än 30min, för att bli helt genombakad. Använde en något mindre långpanna än den som hör till ugnen.

  5. Sie skriver:

    Inte så bra kaka påminde mer om ugnspannkaka i konsistensen, inte kanelbullar alls😥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..