Hemgjord Snickers

Snickers, snickers, snickers.. Finns där någon godare chokladbar egentligen? Den har allt! Den sega nougaten, salta crunchy Jordnötter, söt och seg kola, choklad.. Ja. Jag saknar ingenting när det kommer till den chokladbiten. Och vet ni? Det är busenkelt att göra Snickers hemma. Endast 6 ingredienser krävs och du får ut många chokladbars av en sats. Ljuvligt gott, det blir det också!

Missa för allt i världen inte filmen på min Youtubekanal där jag bakar just dessa Snickers! Och glöm inte att prenumerera för fler roliga videos. :-)

hemgjord_snickers.jpg2
Jag menar.. KOLLA på dessa Snickers? Rent utseendemässigt går det knappt att se att de är hemgjorda, inte sant? Jag tycker att de blev så himla fina. Och Smaken? De smakar precis som köpta Snickers, fast lite godare till och med.

hemgjord_snickers.jpg8
Jag kommer då aldrig mer att köpa snickers i butik. Ska se till att ha hemgjord Snickers hemma när sötsuget sätter in. Dessa går att förvara länge i tätslutande burkar med lock, svalt och lite torrt. Gärna i ett skafferi. Även i kylskåp funkar.

Hemgjord Snickers, 10 bars:

 • 200 g mjölkchoklad
 • 2 dl jordnötssmör
 • 1 burk marshmallowfluff
 • 220 g mjuka smörkolakarameller, jag använde Werthers Original soft
 • 2 msk vispgrädde
 • 2 dl saltade jordnötter

Gör så här:

 1. Börja med att klä en limpform (1.5l) med plastfolie.
 2. Smält ihop mjölkchokladen med 1 dl jordnötssmör i en kastrull på låg värme eller i micron. Rör ihop så att allt blandas väl. Häll hälften av chokladblandningen i formen och bred ut så att hela botten täcks. Ställ i kylskåp och ställ resterande choklad åt sidan.
 3. Smält ihop marshmallowfluff med resterande jordnötssmör (1 dl) och rör ordentligt tills allt blandats. Tryck sedan ut smeten över den stelnade chokladbotten. Ställ tillbaka in i kylskåpet medan du gör nästa lager.
 4. Smält kolakaramellerna med vispgrädden i en kastrull på låg värme. Rör hela tiden tills alla karameller smält helt. Blanda sedan ner jordnötterna och bred ut kolablandningen över marshmallowfluffet i formen.
 5. Bred till sist ut den sista chokladblandningen över kolan och ställ in i kylskåpet för att stelna i ca. 30 minuter. Tag sedan ut och skär i bitar.

hemgjord_snickers.jpg4
Hoppas att din Hemgjorda Snickers kommer att smaka ljuvligt!!

Lycka till med ditt hemgjorda godis. Stor kram! ♥

 

 1. Sanna skriver:

  Smakar as gott än så länge, väntar på att bottenchokladen ska stelna i kylskåpet. En fråga, mitt jordnötssmör var inte lika tjockt eller ”tungt” som ditt. Det var crunchy men mer löst liksom. Vet inte om det lär bli så hårt i kylskåpet, finns det någon lösning på det? tog ca 1,5 dl jordnötssmör istället för 1 dl som det står på Receptet o hoppas på att det hjälpte lite! Tack för dina recept. Mvh sanna :)

 2. Hanna skriver:

  Provade att baka denna igår fast med vit choklad och blev underbart gott! Det enda som var lite synd är att i receptet står det endast ”jordnötter” medan du i din video använder dig av salta jordnötter. Vi använde oss av naturella jordnötter vilket också fungerar bra men jag tror att just salta jordnötter skulle vara pricken över i:et :) Kram!

  1. Vad roligt att ni gillade dem! Låter smarrigt med vit choklad :) Jag ska skriva till det, tack för att du påpekade det!! Ha en fin kväll, kram. <3

 3. Emma skriver:

  Åh så fina dina blir! Precis gjort dessa efter ditt recept:D Men provsmakningen får vänta till i lväll:p men en fråga! Går dessa att Frysa in? Kram och tack för en inspirerande blogg!

  1. Tack snälla, är säker på att dina också blev superfina!! :) Ja, du kan frysa in dessa. Låt de tina i rumstemperatur. Hoppas att de blev goda. Stor kram!! <3

 4. Såg videon när du gjorde godiset och den var så mysig! Du verkar så himla härlig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..