Nutellafyllda Munkar

Nutellafyllda_munkar
Lördag idag och då krävs någonting extra gott, inte sant? Jag gillar att unna mig lite extra på lördagar. Och just idag blir det Nutellafyllda små munkar. Ja, nu hörde rätt. Nutellafyllda Munkar. Dessa, mina vänner.. De är ljuvliga!

Nutellafyllda_munkar7
Att göra egna Munkar är verkligen superenkelt. Du gör en deg, låter den jäsa och rullar till små bollar, jäs igen och sedan fritera. Sedan kan du, om du vill, fylla dem med något smarrigt. Denna gång valde jag Nutella då det var det jag hade hemma. Och jag ångrar mig inte då det var det godaste jag smakat på länge.

Nutellafyllda_munkar3

Nutellafyllda Munkar, 30 st:

 • 0.25 pkt färsk jäst
 • 1 dl rumsvarm mjölk
 • 1 dl strösocker
 • 1 ägg
 • 4.5 dl vetemjöl
 • 50 g rumsvarmt smör
 • 1 nypa salt
 • 1 l neutral olja
 • 2 dl strösocker
 • ev. 2 dl nutella

Gör så här:

 1. Börja med att blanda alla ingredienser förutom olja, strösocker och nutella (de tre sista) i en bunke till din köksassistent. Arbeta ihop till en smidig deg, i ca 10 minuter. Om du knådar för hand så dubbla då tiden till 20 minuter. 
 2. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter och stjälp sedan upp degen på mjölat bakbord.
 3. Dela degen i 25 jämnstora delar och rulla dem till bollar, låt jäsa ytterligare 30 minuter.
 4. Värm upp oljan till 180°C och fritera munkarna i ca 1 minut, till de fått en fin färg. Låt de sedan rinna av på ett hushållspapper och rulla dem sedan i strösocker. Låt svalna en aning och fyll dem sedan med valfri fyllning genom att använda en spritspåse med tyll som du sticker hål i munken med.

Nutellafyllda_munkar2
Du kan givetvis behålla munkarna precis som de är också, utan att fylla dem. :-)

Lycka til med dina Munkar. Kram ♥

 

 1. Hej!! Ser så gott ut!! Undrar ifall det går att frysa in munkarna? Eller går det att spara degen i kylen & fritera resten några dagar senare?

  Kram! Du är helt fantastisk :)

 2. Hej
  Bakade dessa idag men det är nåt fel med ditt recept, dom blev inte bra,har gjort exakt det du har skrivit. Så dem som ska baka dessa munkar GÖR INTE DET receptet är fel, det funkar inte!

  1. Hej! Det är många som skickat bilder på sina munkar till mig, som blivit superbra! Så det är inget känt fel med receptet. Men om du berättar vad som blivit fel så hjälper jag dig gärna med att försöka komma fram till en anledning. Stor kram! <3

 3. Bakade dessa idag och de såg jättefina ut. Jag var noga med att tempa oljan och hade den på 180 grader. Men när vi skulle äta dem var de degiga inuti! Vad har jag då gjort för fel! Så fina utanpå men inte ätbara, fail!

 4. Hej! Dem såg verkligen super goda ut!😍
  En fundering bara, går de att frysa in och sedan ta ut och värma upp eller ska man helst göra dem när dem ska ätas?
  Sen tänkte jag på när man fyller dem, blir det som ett håll i dem efter?😊

 5. Hej!

  Blev såååå sugen på att baka munkarna! Undrar bara hur länge de håller? Om jag bakar idag och bjuder kollegorna i morgon… funkar det??

  Tack för en härlig inspirationsblogg :o)
  Kram Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..