Bästa receptet på Kanelbullar

Bästa receptet på Kanelbullar
Bästa receptet på kanelbullar
Bästa receptet på Kanelbullar, det har jag delat med er tidigare men tänkte att det kan vara värt att dela det igen. Kanelbullar alltså, höstens (årets?) stora favorit att både baka och äta. En nygräddad kanelbulle med ett glas mjölk eller saft går inte av för hackor, visst? Igår blev jag så sugen på Kanelbullar att jag gjorde en gigantisk kanelbulle istället för många små. Så enkelt det var, och så fort det gick. Och GOTT, ja det blev det.

Bästa receptet på kanelbullar:

Receptet ger ca. 30 normalstora Kanelbullar, eller två gigantiska som den ovan.
Här finner ni beskrivning på hur du bakar ut vanliga bullar av denna deg. 

Ingredienser:
5 dl standardmjölk
50 g jäst
1.5 msk mortlade kardemummakärnor
1 dl strösocker
1 ägg (går att utesluta)
1 msk vaniljsocker
0.5 tsk salt
150 g smör, rumsvarmt
12-15 dl vetemjöl

Remons:
200 g smör, rumsvarmt
1.5 dl farinsocker
1 tsk vaniljpulver
3 msk kanel, mald
200 g mandelmassa

Sockerlag:
1.5 dl Strösocker
1.5 dl Vatten

Garnering:
Pärlsocker

Gör så här:

  1. Börja med att vispa ihop alla ingredienser till remonsen (fyllningen) med en elvisp, ställ åt sidan.
  2.  Häll mjölken i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, ägg, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig.
  3. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter.
  4. Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord. Kavla sedan ut degen till en lång rektangel (ca. 60x20cm), bred på remonsen och rulla sedan ihop på längden. Dela degrullen på mitten och tvinna varje del, snurra sedan ihop till en stor bulle och lägg de i en varsin springform, 24 cm, och låt sedan jäsa i 1.5-2 h.
    Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden. 
  5. Grädda sedan varje bulle mitt i ugnen i ca. 15 minuter. 
    Gör nu sockerlagen.
  6. Tag ut ”bullarna” ur ugnen och pensla genast på sockerlagen. Strö sedan över pärlsocker och låt svalna.

Bästa receptet på kanelbullar
Hoppas att det ska smaka. ♥

  1. Tilda skriver:

    Hej! Jag vill verkligen testa att göra en sån stor bulle men undrar om det går lika bra att göra den som en ”vanlig” snurra/snäcka? Sen undrar jag oxå om man kan byta ut mandelmassan mot något annat, kanske rivet äpple… eller har du något annat tips?

    Tack för att du gör ett toppenjobb på alla sätt och vis! Kram <3

  2. Håller med alla tidigare kommentarer! Detta är de absolut bästa bullarna jag någonsin smakat, hands down! De är till och med lika gudomliga 2 dagar efter jag tog ut dem från frysen, aldrig varit med om maken till bättre bullar <3 TACK!!

    1. Men ÅH vad roligt att höra! Blir så himla glad för att du delar med dig. Tack snälla! Stor kram <3

  3. Sussie skriver:

    Testade receptet och himmel vad goda de blev! Jag tycker jag gör rätt smarriga bullar i vanliga fall, men de här blev så mjuka och fluffiga! Ska definitivt bakas igen!

    1. Vad roligt att höra! Tack snälla för att du delar med dig, det gör mig glad. Kram <3

  4. Majsan skriver:

    Om jag vill göra snäckor av bullarna,hur stort kavlar jag då? Jag vill ha stora som finns i de flesta fik. 🙂

  5. Ah nu ser jag att de ska jäsa lite längre när jag bakat ut dom 🤗

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..