Kanelbullekladdkaka

 

Kanelbullekladdkaka

Kanelbullekladdkaka. Alltså Kanelbulle och Kladdkaka i samma? Ja, det är fullt rimligt. Faktum är att denna Kanelbullekladdkaka är så god att klockorna stannar.

Skaparen till receptet av den allra första Kanelbullekladdkakan är min käre vän Sabina som driver bloggen Sweetandsimple. Det var hon som kom på hela idén med att göra en mashup av kanelbulle och kladdkaka, och på så vis kom denna ljuvliga kaka till. Så TACK Sabina för att du delat med dig av någonting som är så himmelskt gott. Här nedan kommer ett recept på en Kanelbullekladdkaka som är totalt inspirerad av Sabinas kladdis.

Kanelbullekladdkaka

    Ser ni så ljuvlig den ser ut? Jag har då inte smakat någonting godare på väldigt, väldigt länge.

Kanelbullekladdkaka, 8 bitar:

Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
2 dl stösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1.5 msk kanel
0.5 msk kardemumma
2 msk pärlsocker + kanel & kardemumma

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175° och smöra en form med löstagbar kant, 18 cm.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker i en bunke, tillsätt sedan smöret och rör ihop. Arbeta sedan ner vetemjöl, vaniljsocker, kanel och kardemumma. Rör ihop en klumpfri smet och häll den sedan i formen.
Toppa med pärlsocker och lite extra kanel samt kardemumma. Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du tar bort kanten.

Kanelbullekladdkaka
Hoppas att det ska smaka. ♥

    1. Vad tråkigt! Förmodligen så är din ugn mer effektiv än min vilket betyder att den är varmare på samma gradantal. Prova att baka den på lite lägre värme nästa gång, alternativt dra ner på tiden. :) Stor kram!

  1. Bakade den o den blev god o den blev torr med tyvärr. Tog ut den 5 min innan dessutom. Men jag hade en springform som till en tårtbotten så det var ju nätt o jämnt att smeten täckte. Så kanske mindre form så den blir högre o så kanske några grader lägre? Men smakerna var ju fantastiska så jag ska bara få kläm på hur jag ska få den kladdig med😂 men sambon älskade den trots att den blev som en ”vanlig” kaka! :)

    1. Jag bakar denna i en liten form, så det är nog precis som du säger – att din form var anledningen till att kakan blev torr. Mindre form eller 2x smet. Kram <3

  2. Jag skulle behövt stanna klockan minst 5 min tidigare för den blev inte kladdig. Tiden kanske varierar mellan varmluftsugn och traditionell.

    1. Hejsan! Jag bakar aldrig i varmluftsugn, alltid vanlig över- och undervärme. Så det kan givetvis bero på det. Men det är även så att alla ugnar gräddar olika effektivt, så din ugn kanske är mer effektiv än min och därför behöver du antingen sänka gradantalet eller tiden. :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..