Kanelbullekladdkaka

 

Kanelbullekladdkaka

Kanelbullekladdkaka. Alltså Kanelbulle och Kladdkaka i samma? Ja, det är fullt rimligt. Faktum är att denna Kanelbullekladdkaka är så god att klockorna stannar.

Skaparen till receptet av den allra första Kanelbullekladdkakan är min käre vän Sabina som driver bloggen Sweetandsimple. Det var hon som kom på hela idén med att göra en mashup av kanelbulle och kladdkaka, och på så vis kom denna ljuvliga kaka till. Så TACK Sabina för att du delat med dig av någonting som är så himmelskt gott. Här nedan kommer ett recept på en Kanelbullekladdkaka som är totalt inspirerad av Sabinas kladdis.

Kanelbullekladdkaka

    Ser ni så ljuvlig den ser ut? Jag har då inte smakat någonting godare på väldigt, väldigt länge.

Kanelbullekladdkaka, 8 bitar:

Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
2 dl stösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1.5 msk kanel
0.5 msk kardemumma
2 msk pärlsocker + kanel & kardemumma

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175° och smöra en form med löstagbar kant, 18 cm.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker i en bunke, tillsätt sedan smöret och rör ihop. Arbeta sedan ner vetemjöl, vaniljsocker, kanel och kardemumma. Rör ihop en klumpfri smet och häll den sedan i formen.
Toppa med pärlsocker och lite extra kanel samt kardemumma. Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du tar bort kanten.

Kanelbullekladdkaka
Hoppas att det ska smaka. ♥

  1. Testade detta receptet och jag kollade även på videon på youtube och det är lite olika instruktioner, allt är likadant bara att i videon så lägger du i smöret sist så jag körde på det. Jag toppade kakan med Ballerinas Kanelbulle och alltså jag kan inte vara mer chockad än vad jag är nu, den smakade EXAKT som en riktig kanelbulle och den blev jätte kladdig😍😍😍

    1. Vad roligt att höra! Jag gör på olika vis ibland, men det blir samma resultat oftast när det inte handlar om något mer avancerat bakverk. Kram! <3

  2. Zelal skriver:

    Hej, behöver man vispa ägg och socker lika pösigt som när man bakar sockerkaka? Eller räcker det med att bara vispa ihop det lite, så att det kan blandas? :)

  3. Tilde skriver:

    Hej! Hade gärna velat göra denna idag när det ändå är kanelbullens dag, men har lite stressigt när jag kommer hem från skolan..
    Hur lång tid tog det att göra denna?:)

    1. Hej! Jag gjorde denna precis och att baka ihop den tog inte mer än max 15 min, nu är den i ugnen! :)

  4. Fanny skriver:

    Hejhej. Är kardemumma en viktig del att ha med? Är lite lat o vill gärna baka på de rester som finns hemma haha
    /Fanny

    1. Hej! Jag gillar inte bullar utan kardemumma om jag får välja. Men det är absolut inget MÅSTE. Kram på dig! <3

  5. review skriver:

    Hej,
    gjorde denna igår men den blev för torr och inte alls god smak, följde beskrivningen här :(

    1. Vad tråkigt! Förmodligen så är din ugn mer effektiv än min vilket betyder att den är varmare på samma gradantal. Prova att baka den på lite lägre värme nästa gång, alternativt dra ner på tiden. :) Stor kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..