Linscurry med Kokosmjölk

Linscurry
I denna Linscurry möts goda smaker som curry, tomat, lök och krämig kokosmjölk. Grytan innehåller goda grön- och rotsaker och är kryddad med bland annat ingefära.

Linscurry med kokosmjölk, 4 port:

Ingredienser:
2 msk olja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 stora tomater
1 stor, röd paprika
1 zucchini
2 morötter
400 ml kokosmjölk
5 dl vatten
3 dl röda eller gröna linser (jag brukar köra 50-50)
0.5 tsk riven färsk ingefära (funkar även med dubbel mängd torkad, malen)
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk curry
Salt & peppar efter smak

Gör så här:
Börja med att hacka lök, vitlök, tomater, paprika och zucchini. Riv morot och ingefära. Hetta upp en gryta med olja och fräs sedan grön- och rotsakerna tills de blivit mjuka, ca. 5 minuter.
Tillsätt sedan kokosmjölk och vatten, rör om och låt koka upp. Tillsätt linser och kryddor. Låt koka i ca. 25 minuter. Serveras gärna med ris.

Viktigt att veta är att detta recept inte måste följas till punkt och pricka för att det ska bli gott. Har du inga morötter hemma? – Skippa dem då! Du kanske har något annat hemma istället, t.ex. Aubergin? Sötpotatis? Ja, du kan använda i stort sett vad som helst i denna Linscurry. Jag utgår alltid från detta recept men tar de rot- och grönsaker som jag har hemma, jag tar alltid de som är äldst först. Ofta sådana som många förmodligen inte skulle äta ”råa”. Grytor är ett bra sätt att ta reda på grönsaker som sett sina bästa dagar. 

Linscurry
Hoppas att det ska smaka. :-) 

Vill ni se mer vegetariska Matrecept här bland alla sötsaker? Klicka i sådant fall på hjärtat här nedan. ♥

  1. Ser gärna lite vegetariskt mellan sötsakerna, det är så himla svårt tycker jag att komma på något vegetariskt att laga

  2. Tack för en fantastiskt härlig och inspirerande blogg! Jag vill baka ALLT du gör! Jag skulle vilja önska ett inlägg med dina bästa tips på redskap, formar, utrustning, fat etc. etc. Dina favoriter och must-haves, helt enkelt! :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..