Kladdkaka med Chokladfrosting och salt smörkola

En helt vanlig kladdkaka toppad med en len chokladfrosting och bitar av en seg smörkola. Lite flingsalt på det som balanserar och förhöjer smakerna och vips så har du en ljuvlig kalaskaka som älskas av såväl stora som små.

Kladdkaka med chokladfrosting och salt smörkola
Jag valde att spritsa frostingen över kakan för att få en mer lyxkänsla. Att spritsa gör en stor skillnad! MEN det är absolut inget måste. Det går att använda en spatel och breda på frostingen.

Kladdkaka med chokladfrosting och salt smörkola
Kombinationen kladdkaka, chokladfrosting, söt kola, salt, kladdigt, segt.. Jamen ni förstår. Himmelskt.

Kladdkaka med Chokladfrosting & salt smörkola, 8 bitar:

Ingredienser Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt

Ingredienser Frosting:
200 g choklad av valfri stort
200 g philadelphia
1 dl vispgrädde

+ smörkola i små bitar & lite flingsalt

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form med löstagbar kant, 20 cm.
Smält smöret och ställ åt sidan. Rör ihop ägg och strösocker, tillsätt sedan det smälta smöret. Rör ner de torra ingredienserna och arbeta ihop en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna helt i kylskåp.
Frosting: Smält chokladen på låg värme och låt sedan svalna en aning.
Vispa upp philadelphiaost tillsammans med vispgrädde till ett fast fluff. Rör sedan ner den smälta chokladen. Spritsa eller bred frostingen på kladdkakakan, toppa sedan med smörkola och flingsalt.

Kladdkaka med chokladfrosting och salt smörkola
Hoppas att det ska smaka. Kram ♥

 

  1. Hej, så gott!
    Vilken tyll använder du till denna?

  2. Julia skriver:

    Tror du det funkar med center eller dumle på?

  3. Åse skriver:

    Hej!
    Ska baka denna till tösens 15 årsdag imorgon MEN jag skulle ändå vilja veta vilken choklad du använde :)

    1. Hej! Vad roligt. Jag använde Marabou mjölkchoklad :) Kram!

  4. Marin skriver:

    Åhh så fint men hur får man frostingen att bli så fin o toppig så dem inte smälter ner..

    Tack snälla för tips
    /marin

    1. Hej! Denna frosting blir jättefin när den spritsas ut och den smälter inte ihop. Kram! <3

Lämna ett svar till Isabella Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..