Kladdkakstårta med cookie dough och chokladbollssmet

Kladdkakstårta med kakdeg och chokladbollssmet. Denna tårta har ALLT. Och just idag på Kladdkakans dag passar den verkligen perfekt.

kladdkakstårta chokladboll cookiedough
Jag menar.. KOLLA på denna tårta? Hur maffig? Jag är så glad över att jag har hunnit knåpa ihop receptet, baka, fota, redigera OCH blogga om denna idag. För är det något ni ska göra idag på Kladdkakans dag så är det en kladdkakstårta!

kladdkakstårta chokladboll cookiedough

Kladdkakstårta med cookie dough & chokladbolssmet, 12 bitar:

Ingredienser Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt

Ingredienser Cookie dough:
200 g rumstempererat smör
2 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
0.5 dl mjölk
6 dl vetemjöl
2.5 dl chokladknappar

Ingredienser Chokladbollssmet:
150 g rumstempererat smör
0.5 dl kaffe
2 dl florsocker
0.5 dl kakao
0.5 dl oboýpulver
6-8 dl havregryn
1 nypa salt

Gör så här:
Cookie dough:
Vispa upp smör, farinsocker och vaniljsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt sedan resterande ingredienser och arbeta ihop en smidig deg. 
Chokladbollssmet:
Mixa smör, kaffe och florsocker i en matberedare. Tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa en slät smet. 
Kladdkaka: 
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form med löstagbar kant, 20 cm. Smält smöret och ställ åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker, tillsätt sedan resterande ingredienser och rör tillsist ner smöret. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 18 minuter. Tag ut och låt svalna helt i kylskåp.
Bygg tårtan: Dela kladdkakan i två lika tjocka delar. Lägg en kladdkaka på ett tårtfat. Tryck sedan ut nästan hälften av kakdegen över kladdkakan och fyll sedan på med ett lager chokladbollssmet. Upprepa samma sak en gång till.
Fäst kokos på chokladbollssmetens kanter. Toppa kakan med lite smält choklad och eventuellt chokladbollar och bollar av kakdeg.

kladdkakstårta med cookie dough och chokladbollssmet
Hoppas att det ska smaka. ♥

  1. Ida skriver:

    Vilket jävla genidrag till tårta!

  2. Men så fantastiskt god denna ser ut. Jag älskar dina recept

  3. Nawroz skriver:

    Har ingen matberedare eller elvisp… går det och fixa på ett annat sätt ? :)

  4. Linda skriver:

    Hej Firda!

    Vad är det för chokladsmet du har på toppen? :)

      1. Susen skriver:

        Hasselnötscremen står inte med i receptet så jag undrar om den är köpt eller hemmagjord? Vilken smält choklad kan vara bra att använda annars?

  5. Maria skriver:

    Om man inte har en matberedare?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..