Mjuk Pepparkaka

Mjuk pepparkaka. En underbart god sockerkaka med pepparkakskryddor. Denna mjuka kaka är enkel att baka och en given kaka på gottebordet i jul.

Mjuk pepparkaka
Jag har valt att ha i lite vanilj i min mjuka pepparkaka för att få en rundare smak. Det blir ljuvligt gott. Och till skillnad från många andra pepparkakor så innehåller denna inga lingon. Det har jag skippat helt och tänker att det kan serveras bredvid med en klick lättvispad grädde om så önskas. Och grädden som är stansard i mjuk pepparkaka har jag ersatt med filmjölk, det för att ge kakan en fräschör.

Mjuk Pepparkaka, 8-10 bitar:

Ingredienser:
50 g smör
1 msk pepparkakskryddor
1.5 dl strösocker
1 ägg
1 dl filmjölk
2.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
1 krm salt

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form, 20 cm.
Smält smöret och blanda ner pepparkakskryddorna.
Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ner dem i äggsmeten.
Tillsätt filmjölk och smöret, rör om till en jämn smet.
Häll upp i formen och strö över lite extra pepparkakskryddor.
Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter.
Låt svalna innan du skär i kakan.

Mjuk pepparkaka
Hoppas att det ska smaka. ♥

LOADING..