Mjuk Pepparkaka

Mjuk pepparkaka. En underbart god sockerkaka med pepparkakskryddor. Denna mjuka kaka är enkel att baka och en given kaka på gottebordet i jul.

Mjuk pepparkaka
Jag har valt att ha i lite vanilj i min mjuka pepparkaka för att få en rundare smak. Det blir ljuvligt gott. Och till skillnad från många andra pepparkakor så innehåller denna inga lingon. Det har jag skippat helt och tänker att det kan serveras bredvid med en klick lättvispad grädde om så önskas. Och grädden som är stansard i mjuk pepparkaka har jag ersatt med filmjölk, det för att ge kakan en fräschör.

Mjuk Pepparkaka, 8-10 bitar:

Ingredienser:
50 g smör
1 msk pepparkakskryddor
1.5 dl strösocker
1 ägg
1 dl filmjölk
2.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
1 krm salt

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form, 20 cm.
Smält smöret och blanda ner pepparkakskryddorna.
Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ner dem i äggsmeten.
Tillsätt filmjölk och smöret, rör om till en jämn smet.
Häll upp i formen och strö över lite extra pepparkakskryddor.
Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter.
Låt svalna innan du skär i kakan.

Mjuk pepparkaka
Hoppas att det ska smaka. ♥

  1. Gjorde saffranssnittarna till tjejens julmarknad. Det slutade med att jag gjorde tre satser för familjen blev helt galen i dem!! Enkelt, lätt och svingott!

  2. Har lärt mig av min mormor att använda sur grädde (! kan låta äckligt men nej)som man råkat glömma i kylen till att göra mjuk pepparkaka, det har väl ungefär samma funktion som filmjölk då, + smart sätt att ta vara på något man annars skulle slänga :)

    1. Underbart tips! Som du säger, det borde bli ungefär samma syra som med filmjölk! Tack snälla för tipset. Kram på dig! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..