Såhär lyckas du med dina Lussekatter

Här får du mina bästa tips och råd för att lyckas med dina Lussebullar.
Aldrig mer torra och tråkiga lussekatter.

Kika gärna på videon här ovan för att se hur jag bakar mina Lussebullar.

Hur du lyckas med supersaftiga Lussebullar:

 • Blötlägg russin minst 1 h före bakning:
  Russin är torkad frukt (vindruvor). Och torkad frukt drar åt sig väldigt mycket vätska. Så om du trycker fast torkade russin på dina lussebullar så kommer de att dra åt sig vätska ur lussebullarna vilket kommer att bidra till att bullarna kan bli torra.
 • Använd alltid rumsvarmt smör:
  Baka alltid på rumsvarmt smör! Om du smälter smöret så kommer det att uppfattas som extra degvätska. Det kommer att leda till att du tillsätter mer mjöl då degen är för kladdig – vilket i sin tur leder till att bullarna blir kompakta och torra. Så, alltid rumsvarmt smör!
 • Baka på kall degvätska:
  Att baka på kall degvätska har många fördelar. Jäsningen kommer inte igång så länge du knådar degen vilket gör att degen blir mer lättarbetad. En ojäst deg är alltid enklare att jobba med än en jäst deg. Det kommer att göra det enklare för dig att få fina lussebullar. På så vis kan du baka klart bullarna och bara låta de jäsa på plåten innan de ska in i ugnen. En jäsning räcker! Det minskar också risken för överjästa bullar.
 • Grädde:
  Byt ut en del degvätska mot vispgrädde. Fettet från grädden bidrar till saftighet i degen vilket kommer att ge mjuka och saftiga bullar.

 

Har du några tips att dela med dig av? Skriv dem gärna i kommentarsfältet! :)

 

 1. Jag byter alltid ut kesellan/kvargen mot Philadelphia – SÅ gott!! Bullarna blir alltid fantastiskt fluffiga och goda😍

 2. Tack för tips! Har just precis bakat klart mina lussebullar till i morgon, så jag får använda dina tips nästa gång. Jag måste bara fråga, om man nu har kall degvätska, hur länge ska dom jäsa?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..