Julmustknäck – Knäck med smak av Julmust

Julmustknäck. Klassisk knäck med smak av Julmust. Är detta julens godaste godis? Min Julmustkola gjorde total succé förra året, och jag kan säga att denna knäck faktiskt slår julmustkolan. Så då förstår ni hur smarrig denna är!

julmustknäck
Denna knäck görs på samma vis som klassisk knäck, men skillnaden är att denna innehåller vit sirap istället för ljus samt julmust. Tänk att de två enkla ändringarna i receptet har skapat magi. Denna knäck är just det – magisk.

Missa inte filmen när jag kokar denna knäck för första gången. ♥

Julmustknäck, 30 st:

Ingredienser:
2 dl strösocker
2 dl julmust
2 dl vit sirap
2 dl vispgrädde
2 msk smör
0.5 dl hackad mandel

Gör så här:
Börja med att blanda alla ingredienser utom smör och mandel i en stor kastrull.
Koka upp och låt sedan koka på medelhög värme tills knäcken har nått en temperatur om 125°c eller klarar kulprovet (se längre ned). Rör sedan ner smöret och häll upp i formarna. Toppa med mandel.

Kulprovet:
Droppa lite av smeten i ett glas med kallt vatten. Tag upp den med fingrarna och rulla till en kula. Går den att forma till en kula är smeten färdig.
Går den inte att forma till en kula så ska smeten kola någon minut till.

julmustknäck
Hoppas att det ska smaka! ♥

  1. Ida skriver:

    Hej! Kan man använda vanlig ljus sirap istället för vit? Man använder ju inte vit sirap till så mycket och då känns det onödigt att köpa en så stor som sedan bara står. :)

    Tacksam för svar <3

    1. Hej! Ja, det funkar. Dock tar den bort ganska mycket av julmustmaken då i och med att den smakar just sirap. Den vita är ganska smakneutral så det är därför den används i detta recept. Stor kram! <3

  2. Rebecca skriver:

    Hej! Jag är sugen på att göra detta recept nu till jul – men till ett veganskt recept! Tror du att kokosmjölk funkar iställer för vispgrädde eller vad skulle du rekommendera? Mjölkfritt smör som alternativ istället för vanligt :)

    Tack i förväg för svar ♡

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..