Masala med kikärtor

Denna Masala är vegansk där kycklingen ersatts med kikärtor. Servera denna ljuvliga kikärtsgryta med en sallad, ris eller varför inte ett gott bröd!

Masala med Kikärtor
Denna Masala är min absoluta favorit. Jag har ätit många Tikka masala med kyckling i mina dagar, men sedan jag blev vegetarian har jag inte riktigt tillagat en riktig Masala från grunden. Men här om dagen när fantasin tröt så kikade jag igenom skafferiet och tog fram sådant som jag trodde skulle passa bra ihop. Insåg snabbt att jag kunde svänga ihop en Masala med kikärtor. Sagt och gjort, 20 minuter senare hade jag en ljuvlig lunch framför mig. Snabbt, enkelt och fantastiskt gott.

Masala med Kikärtor
Lite svartpeppar, rostade sesamfrön, färsk persilja och lime gör sig jättefint till denna rätt. Lime ger denna Masala en härlig syra. Och persiljan kan bytas mot koriander om ni hellre vill ha det.

Masala med Kikärtor, 4 port:

Ingredienser:
2 msk olivolja
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor (efter smak)
1-2 tsk riven färsk ingefära (efter smak)
2 msk tomatpuré
1 tsk soya
1 msk garam masala
1 tsk curry
0.5 tsk rökt paprikapulver
1 nypa cayennepeppar
600 g krossade tomater
200 g kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
400 g färdigkokta kikärtor
salt & svartpeppar efter smak

Gör så här:
Börja med att hetta upp oljan i en gryta.
Hacka lök och vitlök, fräs det sedan i grytan.
Tillsätt finriven ingefära, tomatpuré, soya och alla kryddor. Rör om och låt fräsa en stund. Tillsätt sedan tomatkross, kokosmjölk och buljongtärningen. Låt koka ihop och sedan sjuda i 10 minuter. Tillsätt då de sköljda kikärtorna. Låt sjuda i ett par minuter och smaka av med salt och peppar. Serveras gärna med ris.

Masala med Kikärtor
Visst ser det gott ut? Hoppas att det ska smaka! ♥

  1. Det här är det bästa receptet, vet inte hur många gånger jag gjort det och alla älskar det lika mycket som jag. Varierar med kikärtor eller kyckling. Och använder kokosgrädde istället annars 100% ditt recept. tack!

    1. Hej! Men vad roligt att höra! Blir så himla glad :-) Tack snälla för att du delar med dig! Kram <3

  2. Vill verkligen prova denna rätt då det verkar supergott!! Undrar dock bara över kikärtorna, köpte du färdiga eller kokade du? Och vad tror du blir godast/bäst? :)

    1. Denna gång hade jag kokta kikärtor i lag i skafferiet, så det fick bli dem. Men det spelar ingen roll om du har kokta eller torra! Båda blir lika bra, bara att de torra måste kokas mjuka medan de redan kokta egentligen bara ska värmas ordentligt! Kram <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..