Dumlekakor

Dumlekakor. Spröda småkakor med smak av choklad och med en dumlekola i mitten. Dessa småkakor gör succé på alla kalas. Älskas av såväl stora som små.

Dumlekakor
Jag älskar dessa kakor. De är enkla att baka och går att göra till sina egna favoriter. Du kan fylla dina kakor med precis det du önskar. Jag gillar kombinationen choklad och dumle och har därför valt att göra chokladkakor som jag fyllt med just dumle. Jag bakar mina kakor i små muffinsformar. Om du tänkt baka i större formar så skulle jag rekommendera att halvera antalet kakor eller dubblera ingredienserna. :-)

Dumlekakor, 20 st:

Ingredienser:
150 g smör
0.75 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
0.5 tsk bakpulver
20 dumlekolor

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°c och placera ut 20 små muffinsformar på en plåt, ställ åt sidan.
Nyp ihop alla ingredienser (utom dumle) till en smidig deg. Rulla degen till 20 jämnstora bollar och lägg dem i formarna.
Tryck ner en dumlekola i varje form och grädda sedan kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter.

Dumlekakor
Se så ljuvliga de ser ut! Jag vill liksom dyka in i datorn och käka upp allihopa. Ångrar nästan att jag gav bort dem.. Hihi.

Lycka till med Kakbaket! Ha en superfin kväll! Kram. ♥
   1. Tack snälla!!! Om jag inte mins helt fel så nämndes din pappa i samband med receptet, kanske att det var hans eller nästa kakorna han visste…men det kan jag ha fel om. Vet iaf säkert att det är din blogg jag hittat receptet på för jag hittade bilden på kakorna i plåten när jag googlade och den bilden låg på pinesterst eller vad den sidan heter.

    //Jennie

 1. Hej!

  Jag har för mig att du haft ett annat recept med dumlekakor, där kakorna var ljusa och man skulle ha två dumlekolor i varje kaka. Jag kan inte hitta det recept längre.
  Jag hade sparat ner det i en app (Stowr) och när jag klickar på länken till receptet kommer din blogg upp men inte receptet. Så därför antar jag att det är du som haft receptet på bloggen…känner du igen det?
  De kakorna var nämligen de bästa dumlekakorna jag ätit, de blev alltid perfekta och nu kan jag inte hitta receptet någonstans…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..