No bake Dumlepaj

No bake- paj är en paj som inte bakas i ugn. Denna paj består av ett krispigt pajskal, en len chokladfudge och sega bitar av dumlekola. Lite flingsalt på toppen balanserar smakerna och gör pajen till en 10-poängare.

No bake Dumlepaj
Denna paj kräver inte mycket arbete eller tid. Den gör succé på alla tillställningar och kalas, och är bara sådär ljuvligt god. Jag har bakat otaligt många No bake- pajer den senaste tiden, och denna No bake Dumlepaj klättrade upp i toppen direkt. Jag gillar det krispiga från skalet i kombination med den lena fudgen och den sega dumlen. För att inte tala om saltet som kommer in i pajen och förhöjer smakerna. Galet gott!

No bake Dumlepaj
Om du inte tål Dumle så kan du byta ut det mot annat godis, kakor, frukt eller bär. Bara fantasin sätter gränserna.

No bake Dumlepaj, 8-10 bitar:

Ingredienser Pajskal:
200 g ballerinakakor
60 g smält smör

Ingredienser chokladfudge:
400 g choklad, minst 55% kakaohalt
1 burk sötad kondenserad mjölk

Topping:
1 påse Dumle
1-2 nypor flingsalt

Gör så här:
Pajskal: Börja med att köra ballerinakakorna i din matberedare till ett fint ”pulver”, blanda sedan ner det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en pajform, 22 cm, ställ i kylskåp i ca. 30 minuter.
Chokladfudge: Smält chokladen och rör ner den kondenserade mjölken, bred ut fudgen i pajskalet och tryck sedan ner dumlegodis. Toppa med flingsalt och låt sedan stelna helt i kylskåp.

No bake Dumlepaj
Hoppas att det ska smaka. ♥

Fler recept på No bake- pajer:
Chokladfudgepaj med kola och kinasnacks
Chokladfudgepaj med hallonchoklad
Chokldfudgepaj med färska hallon
Pepparkakspaj med knäck och choklad 
Chokladfudgepaj med center

LOADING..