Subway Cookies – recept

Subway cookies. Sega chokladkakor som innehåller en massa god vit choklad. Nästan identiska med de kakor som du kan köpa på Subway, om än lite godare till och med.

Subway Cookies
Detta recept har jag haft i mina gömmor länge, länge. Jag har dock aldrig fotat kakorna utan bara bakat dem till familjen. Varför vet jag inte, men det blir så ibland. Att en del bakverk bakas av ett syfte annat än till bloggen. Idag fick jag dock tummen ur. Kameran stod fint på sitt stativ så jag tänkte att det var lika bra att knäppa av ett gäng bilder så att även ni kan få ta del av detta himmelskt goda recept på sega Subwaykakor. För vem gillar inte sådana kakor?

Subway cookies, 12 stora kakor:

Ingredienser:
150 g smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 tsk bikarbonat
0.5 dl kakao
3.5 dl vetemjöl
1 nypa salt
200 g vita chokladknappar

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Smält smöret och låt svalna en aning.
Rör ihop strösocker, farinsocker, vaniljsocker och ägg i en skål. Rör ordentligt tills smeten blivit riktigt krämig. Tillsätt sedan det smälta smöret, rör ihop.
Arbeta ner de torra ingredienserna (utom choklad) och knåda ihop en smidig deg. Tillsätt sedan 2/3 av chokladknapparna och rulla sedan till 12 jämnstora bollar. Lägg bollarna på plåten och platta till dem en aning. Toppa sedan med resterande choklad.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna helt på plåten.

För att göra kakorna ljusa så ersätter du kakaon med extra vetemjöl (samma mängd) och byter ut den vita chokladen mot mörk choklad. 

Subway cookies
Dessa kakor är verkligen riktiga 10-poängare. Jag älskar dem. Så nu hoppas jag att de ska smaka! ♥

 1. Kan man byta ut vetemjölet till glutenfritt mjöl?

 2. Denise skriver:

  Hej!
  Jag har försökt att baka dessa kakor men misslyckas alltid?! Jag går precis efter receptet och har tittat på din video..Men mina kakor flyter liksom inte ut? De blir bara aningen större än vad de är när jag lagt ut dom på plåt men blir desto högre. Så de blir riktigt tjocka kakor och inte så stora vilket gör också att de blir liksom kompakta och inte alls blir den där sega goda. Jag har försökt att trycka ut kakorna lite mer också för att hjälpa till på traven men ingen skillnad där heller. Vad gör jag för fel?

  1. Linéa skriver:

   Hejsan! Jag kanske har ett tips för detta problem, om du ser till så att du smält smöret till hälften så kommer resterande smör smälta pga värmen från det som redan är smält. På det viset blir inte smöret onödigt varmt och kommer heller inte göra så att jäsnings medlet börjar verka för tidigt.

 3. Harpan skriver:

  Hej, kan man göra dom här utan ägg?

 4. Clara skriver:

  Idag ska jag baka dessa efter skolan! Tack för fina recept, kram

 5. petra skriver:

  När du delar smeten? hur mycket mjöl i ena degen? och hur mycket kakao i andra? för om man gör hela degen till choklad då förstår jag en halv dl kakao, de blir sammanlagt 3,5 dl mjöl och en halv dl kakao? men när du delar den så uppfattade jag inte riktigt hur du gjorde. Tack på förhand :)

  1. Hej! Gör hela smeten ljus från början och dela den sedan. Tillsätt 0.25 dl kakao till ena degen och kör på som vanligt. Ingen fara med den lilla mängd mjöl hit och dit. Kram <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..