No bake Oreopaj

Det här är en enkel paj som inte tar många minuter att svänga ihop. Ett krispigt skal av oreokakor fyllt med en len chokladtryffel. Pajen bakas utan ugn och kräver endast 4 ingredienser.

Oreopaj
Tänk att denna ljuvliga paj endast innehåller 4 ingredienser. Visst är det svårt att tro? Till utseendet ser den rätt svår ut att göra då den är så himla fin och liksom ser lite ”slarvigt proffsig” ut. Men faktum är att den är busenkel att svänga ihop. Den ska stelna i kylskåp i 2 timmar, och det är där som tiden ligger. Själva arbetstiden är knappt 15 minuter. Så det är enkelt, går fort och blir himmelskt gott. Tänk en len chokladtryffel med oreokakor. Mums!

Oreopaj
Jag gillar även den rustika looken väldigt mycket. Det är ingenting som är perfekt på denna kaka. Varje pajskalet eller toppingen med oreokakor. Och det är sådant jag tycker är så himla fint.

Denna ljuvliga paj bakas enkelt utan ugn, på endast 4 ingredienser.

No bake Oreo paj, 8 bitar:

Ingredienser pajskal:
1 pkt oreokakor
30 g smält smör

Ingredienser fyllning:
200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
10 oreokakor

Gör så här:
Börja med att mixa oreokakorna i din mixer. Det funkar även att lägga dem i en platspåse och kavla med en kavel tills de mosats helt och blivit smulor.
Smält smöret och blanda det med kaksmulorna. Tryck ut smulet i en form med löstagbar kant, 18 cm. Ställ in i frysen medan du gör fyllningen.
Fyllningen: Finhacka chokladen. Värm upp grädden i en kastrull på låg värme, tillsätt sedan chokladen och rör om tills all choklad smält.
Häll chokladtryffeln i pajskalet. Grovhacka oreokakorna och toppa pajen med dem. Ställ i kylskåp i 2 timmar, eller tills pajen stelnat helt.

Oreopaj
Hoppas att det ska smaka! Lycka till. ♥

Fler recept på No bake- pajer:
Dumlepaj
Centerpaj
Chokladfudge och Kinapuffar
Pepparkakspaj
Choklad- och hallonpaj
Chokladfudge med färska hallon

  1. Emelie skriver:

    Hej. Blir pajen godast att baka samma dag som den ska serveras eller blir det godast att göra dagen innan? Vad rekommenderar du? Sen undrar jag också om det går lika bra att använda mörk bakchoklad istället för marabou mörk choklad?

  2. Emelie skriver:

    Hej. Blir kakan godast att göra samma dag som den ska serveras eller dagen innan? Samt kan man använda mörk bakchoklad istället för marabou mörk choklad?

  3. Sussie skriver:

    Bakade den här till helgens kalas. Superenkel, fin och god! Jättebra recept!

  4. Lina skriver:

    Går det att byta ut det som är mjölk i till mjölkfritt? Vill verkligen testa.

  5. Maja skriver:

    Heej, går det att ha mjölkchoklad istället för mörkchoklad, och går det att ha i krossade oreo kakor i själva fyllningen?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..