Hemgjord Pesto med Basilika

Klassisk och smakrik italiensk pesto med basilika, parmesan, olivolja, vitlök och pinjekärnor.

Hemlagad Pesto
Att göra hemgjord Pesto är inte alls så svårt som man kan tro, tvärtom faktiskt. Det är barnsligt enkelt. Det är så enkelt- och tar så lite tid att det inte är värt att köpa färdig pesto. För att inte tala om smaken, oj så gott. Den färska och goda basilikasmaken är någonting som man aldrig kan få från en köpt burk med pesto.

Har ni provat att göra egen Pesto någon gång?

Frida Skattberg Pesto
För att göra en riktigt god Pesto så är bra ingredienser A och O. Färsk Basilika (gärna ekologisk), smakrik Olivolja, äkta Parmesan som gärna lagrats i minst 2 år, vitlök och pinjenötter (kan bytas mot ex. solroskärnor). 5 ingredienser alltså, det är allt som krävs.

Hemgjord Pesto
Peston har många användningsområden. Själv äter jag den allra helst till en god pasta. Den kan även röras ner i sallad eller tillsättas i bröddegen. Eller varför inte blanda runt rotsaker med pesto på en plåt och rosta av i ugnen? Mums!

Hemgjord Pesto, 3 dl:

Ingredienser:
2 krukor färsk basilika
2 dl olivolja
2 dl riven parmesan
2 vitlöksklyftor
2 msk rostade pinjekärnor

Gör så här:
Skölj av basilikan och lägg den i din mixer. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en slät pesto. Häll sedan upp på en väl rengjord burk och förslut med lock. Förvara din pesto i kylskåp.

* Tillätt eventuellt mer olivolja om du önskar en mer tunn konsistens.
* Pinjenötterna kan bytas mot t.ex solroskärnor eller pumpakärnor.
* Basilikan kan bytas mot spenat eller persilja för en god variation.

Hemgjord Pesto
Hoppas att det ska smaka. Lycka till! ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..