No bake Snickerspaj

Snickerspaj
Ni som har följt mig här ett tag vet ju att jag fullkomligt älskar No bake- pajer. Och jag kan liksom inte hejda mig själv från att experimentera med just dessa pajer. Här om dagen hade jag marshmallowfluff, kolor och jordnötter hemma och kom då på att jag borde göra ett pajskal och sedan göra min hemgjorda snickers i pajskalet. Så att det blev en snickerspaj som smakar nästan identiskt köpt snickers, fast med oreo då. Ljuvligt gott!

Snickerspaj
Denna paj blev verkligen toppengod! Jag äter väldigt sällan bakverk (även om det kan vara svårt att tro) men denna paj var svår att slita sig ifrån. Så denna paj fick jag skicka iväg snabbare än blixten. Om jag inte hade gjort det så hade jag förmodligen ätit upp hela själv.. :-)

No bake Snickerspaj, 10 bitar:

Ingredienser Pajskal:
1 pkt Oreokakor
30 g smör

Ingredienser Snickersfyllning:
1 burk marshmallofluff
1 dl jordnötssmör
2 msk vispgrädde
1 påse werthers original, mjuka kolor
2 dl jordnötter, gärna saltade

Ingredienser topping:
0.75 dl vispgrädde
100 g choklad
ev. lite extra jordnötter

Gör så här:
Pajskal:
 Börja med att mixa oreokakorna i din mixer. Det funkar även att lägga dem i en platspåse och kavla med en kavel tills de mosats helt och blivit smulor.
Smält smöret och blanda det med kaksmulorna. Tryck ut smulet i en form med löstagbar kant, 18 cm. Ställ in i frysen medan du gör fyllningen.
Fyllning: Blanda marshmallowfluffet med jordnötssmöret, arbeta ordentligt. Tryck sedan ut blandningen i skalet – använd baksidan av en sked som du penslar med olja.
Ställ i kylskåpet medan du gör kolablandningen. Värm upp grädde och kolakarameller i en kastrull på låg värme. Rör om tills alla kolorna smält, blanda sedan ner jordnötterna. Bred ut kolafyllningen över marshmallowfluffet och ställ sedan tillbaka in i kylskåpet.
Topping: Värm upp grädden och rör ner chokladen, rör om tills all choklad smält. Häll chokladtryffeln över kolan och toppa eventuellt med lite extra nötter. Låt stelna i kylskåp.

Snickerspaj
Visst ser den smarrig ut? Perfekt att baka inför helgen. ♥

Fler recept på No bake- pajer:
Oreopaj
Dumlepaj
Centerpaj
Chokladfudge och Kinapuffar
Pepparkakspaj
Choklad- och hallonpaj
Chokladfudge med färska hallon

 1. Gjort den idag. Ska den vara ute ur kylen en stund innan servering?

 2. Linn skriver:

  Kan man använda smälta marshmallows istället för marshmallowfull? Hittar tyvärr ingen i min butik, men vill så gärna baka den!!

 3. Hej!! Ser så gott ut måste prova! Är de mörk eller ljus choklad? 😍🙌🏼

  1. Jag använder en mörk choklad med 50 % kakaohalt, så den är inte jättemörk. :) Kram!

 4. Lotta skriver:

  Verkar väldigt god! Tåler tyvärr inte nötter, och även om jag brukar byta ut nötter/mandel mot solroskärnor är det lite svårare med jordnötssmör.
  Men jag gjorde din No bake oreopaj… det enda jag ändrade var att jag la till 200 g mjölkchoklad. Jisses, kommer definitivt göra igen!!! Hela familjen älskade den!!!
  *dreglarochdrömmeromden*

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..