Påskpaj på endast 5 ingredienser

Det här är en enkel paj som inte tar många minuter att svänga ihop. Ett krispigt skal av oreokakor fyllt med en len chokladtryffel och små goda chokladägg. Pajen bakas utan ugn och kräver endast 5 ingredienser. En perfekt påskpaj, med andra ord.

Påskpaj
Påsken närmar sig med stormsteg, tänk att det endast är ca. en vecka kvar innan påskharen skuttar omkring och lägger påskägg i folks trädgårdar. Visst är Påsken underbar? En färgglad och lättsam högtid tycker jag. Inte alls lika maxad som julen och inte heller ångestfylld av något slag. Vi firar inte påsk sådär traditionellt. Vi äter lite gott, dricker påskmust och umgås med familjen. I år så kommer min mamma och hennes man Roland att vara hos oss i påsk. Det ska bli så himla mysigt! Det allra bästa med påsken tycker jag är att våren är här då. Det känns liksom som att vid påsk så släpper vi taget om vintern helt och hållet. Skönt! Och på tal om påsk så har jag gjort en No bake paj igen. (No shit;-). Denna paj är en Påskpaj. Så himmelskt god med de smarriga chokladäggen i chokladtryffeln. Mums!

Påskpaj
Ser ni så härligt kladdig och ljuvligt gott det ser ut? Att denna ljuva paj bakas på endast 5 ingredienser är väldigt svårt att tro. Men så är det faktiskt!

Påskpaj, 10 bitar:

Ingredienser pajskal:
1 pkt. Oreokakor
30 g smält smör

Ingredienser fyllning:
200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
chokladägg av valfri sort

Gör så här:
Pajskal: Börja med att mixa kakorna (det krämiga i kakorna ska vara kvar) i en matberedare. Mixa till ett fint smul och tillsätt sedan det smälta smöret. Rör om och tryck sedan ut kakblandningen i en form med löstagbar kant, 18cm.
Ställ in i kylskåpet en stund.
Fyllning: Värm upp grädden i en kastrull på låg värme. Tillsätt sedan chokladen och värm under omrörning tills all choklad smält. Tag bort från plattan och låt svalna en aning. Häll sedan chokladblandningen i pajskalet. Trycka ner chokladägg och ställ sedan in i kylskåpet tills pajen stelnat.

Påskpaj
Hoppas att det ska smaka. Lycka till! ♥

 1. Malin skriver:

  Glad påsk Frida! Ska baka denna idag & den ska ätas om efterrätt imorgon! Men funderar på chokladäggen, kan jag lägga på dom nu eller ska jag göra det imorgon innan servering? :) hoppas du får en fin påsk!

 2. Hej!
  Går det fint att laga denna dagen innan man skall äta den?

   1. Tack snälla för svar! Glad påsk💛
    Kram

 3. Hej! Jag ska också käka denna till påsk, men undrar vilka chokladägg som du har använt? Förstår att man kan ta vilka som helst men blev nyfiken på vilka du har använt :) är det någon färdig påse eller är det från lösvikt?

 4. Hej! Jag tänker också göra denna till påsk, men undrar vilka ”ägg” du har använt? Har du köpt någon påse eller finns de vid lösviktsgodiset? Förstår att man kan ta vilka chokladägg som helst, men blev nyfiken på vilka du tog :)

  1. Vad roligt! Jag köpte mina i sådana påsar. Har för mig att de är från Anthon berg? :) Kram!

 5. Sabina skriver:

  Hej! Tänkte baka denna i påsk, hur lång tid tar det innan pajen stelnar? Funderar på om jag ska baka den innan påskmiddagen eller om jag kan göra de typ samtidigt?🙊

  1. Baka den en stund innan skulle jag rekommendera! Någon/ett par timmar innan. Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..