Sega Chocolate chip cookies

Sega Chocolate chip cookies
Oj, oj! Ni vet ju att jag fullkomligt älskar Chocolate chip cookies. Kakdeg till dessa kakor är något som jag väldigt gärna vill ha i min frys. Och när sötsuget sedan gör sig påmint så bara skivar jag upp degen, lägger den på plåt och gräddar av. Så himla gott! Och dessa kakor som jag bakat idag är mina Subway cookies fast utan kakao och vit choklad, så alltså som en ljus kaka med mörk choklad i istället. Min favvo!

Sega Chocolate chip cookies
Och dessa blev gigantiska. Alltså de är SÅ stora, ser ni? Det var svårt att fånga storleken på bild. Älskar stora kakor.

Sega Chocolate chip cookies, 12 st:

Ingredienser:
200 g smör
1 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 tsk bikarbonat
4 dl vetemjöl
1 nypa salt
200 g mörka chokladknappar (eller hackad choklad)

Gör så här:
Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Smält smöret och låt svalna en aning.
Rör ihop strösocker, farinsocker, vaniljsocker och ägg i en skål. Rör ordentligt tills smeten blivit riktigt krämig. Tillsätt sedan det smälta smöret, rör ihop.
Arbeta ner de torra ingredienserna (utom choklad) och rör ihop en klibbig smet. Ställ skålen i kylskåpet i ca. 30-40 minuter.
Sätt ugnen på 175°c och tag fram degen.
Arbeta in 2/3 av chokladknapparna i degen och rulla till 12 jämnstora bollar. Lägg bollarna på plåten och platta till dem en aning. Toppa sedan med resterande choklad.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna helt på plåten.

Sega Chocolate chip cookies
Hoppas att det ska smaka! Lycka till. ♥

  1. Anna skriver:

    Jag följde receptet till punkt och pricka och kakorna blev perfekta!

  2. Monica skriver:

    Smaken var jättegod, men de blev inte sega. De blev mjuka. Vad gjorde jag för fel.

  3. Sofi skriver:

    Hej! Vilka fantastiska recept, tänkte prova att göra dessa! Du skrev att du fryser in degen, går det även att frysa in själva kakorna tro? tänkte jag skulle göra många men frysa in så jag inte äter upp alla på en gång…. :D

    1. Det går jättebra att frysa in kakorna! :) Kram! <3

  4. tilde skriver:

    Fantastiskt goda!

    Smeten blev väldigt lös och gick inte att forma, så jag la in bunken i frysen i ca 1 h och då blev smeten perfekt!
    Så testa det ifall smeten inte går att forma!

  5. Karin skriver:

    Hej Frida,

    Jag fick också en jättekrämig deg, eller smet snarare, som tjock pannkakssmet :( – det kan inte stämma riktigt med ingredienserna?!

    Testar nu att ha i mer mjöl och hoppas på det bästa.

    Älskar dina recept!! Så gott alltid

    1. Hej! Vet du? Jag såg nu att jag missat att skriva att smeten ska in i kylskåpet en stund. Skriver till det direkt! Tack snälla för att du skrev detta. <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..