Kladdkaka med Chokladfrosting

En smarrig Kladdkaka toppad med en fluffig mjölkchokladfrosting. Enkelt men ack så gott. En kaka som gör succé vid varje tillfälle.

Kladdkaka med Chokaldfrosting
Kladdkaka. Allas vår älskade kaka. Så enkel men ack så god. Jag fullkomligt älskar denna chokladiga kaka. Det går att göra så himla mycket olika med en kladdkaka som grund. Idag har jag dock inte experimenterat mer än att jag har brett en härlig frosting på min kladdis. Lite strössel att toppa med också. Allt blir roligare med lite strössel, visst?

Kladdkaka med Chokaldfrosting
Ser ni så mumsig den ser ut? Frostingen innehåller endast mjölchoklad och philadelphiaost. Så den är verkligen enkel att vispa ihop, och den blir så himla god! Inte för söt utan mer åt det fräscha hållet vilket ju passar perfekt till en söt kladdkaka.

Kladdkaka med Chokladfrosting, ca. 10 bitar:

Ingredienser Kladdkaka:
150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Ingredienser Frosting:
200 g mjölkchoklad
200 g philadelphiaost

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form (25×25 cm) med bakplåtspapper.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker. Arbeta sedan ner de torra ingredienserna ihop med det smälta smöret. Rör ihop en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter.
Tag ut och låt svalna helt.
Frosting: Smält chokladen och låt den stå och svalna.
Vispa upp philadelphiaosten riktigt fluffig. Rör sedan ner chokladen i philadelphiaosten. Arbeta ihop en fluffig frosting. Bred sedan frostingen på den avsvalnade kakan och toppa eventuellt med lite strössel.

Kladdkaka med Chokaldfrosting
Hoppas att det ska smaka. ♥

LOADING..