Matig sallad med linser

Matig sallad med Linser
Så himla roligt att ni uppskattar mina matiga recept också- och inte bara recepten på sötsaker. Igår svängde jag ihop en himmelskt god sallad. En sallad som egentligen inte kräver något recept eftersom att det är en ”man tager vad man haver- sallad”. Men ni var många på instagram som önskade receptet, så jag tänkte dela med mig av det idag. :-)

Matig sallad med Linser, 4 port:

Ingredienser:
2 st sötpotatis
2 st broccoliträd
2 dl kokta linser
2 st avokado
ruccola
Spenat
rädisor
tomater
salladslök
solrosfrö och pumpakärnor
olivolja, salt och svartpeppar

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c.
Skala sötpotatisen och dela den i jämnstora bitar.
Skölj, och dela broccolin. Lägg sötpotatis och broccoli på en plåt och ringla över olivolja samt krydda med salt och peppar. Låt rosta i ugnen i ca. 30 minuter, tills sötpotatisen blivit mjuk. Lägg dem sedan på fat.
Skölj linserna och fördela dem på serveringsfaten. Dela avokado på hälften och skär varje del i skivor. Lägg upp allt på serveringsfaten och strö över en god olivolja. Toppa med solrosfrön, pumpakärnor, salt och svartpeppar.

Matig sallad med Linser
Jag satt ute i solen igår och åt min sallad. Det var som en sommardag här på Gotland igår. 22 grader i solen igår kväll. Underbart. Idag är det dock disigt och lite kyligt, men det är mysigt det också.

energibars
Till efterrätt borde ni verkligen prova dessa himmelska energibars. De är mina favoriter! Så bra att ha med sig i väskan när man är ute på språng.

Kram på er, ha en strålande söndag! ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..