Biskvier i långpanna

Biskvier i långpanna
Alltså, hörni. Biskvier i långpanna. Holy Moly så ljuvligt! Det är min fantastiska vän Sabina som driver bloggen Sweet and simple som är hjärnan bakom dessa godingar. Det är hon som kommit upp med denna idé. Tack Sabina, för inspirationen du sprider! ♥

Biskvier i långpanna
Jag vet inte vad jag ska säga om dessa godbitar. De är så goda att man baxnar! Min pappa är hos oss och tar hand om hundarna medan vi är borta på jobb nu, och innan vi åkte så fick han såklart smaka biskvierna. Han sade att det var det godaste han ätit någonsin. Han gick liksom runt hemma hos oss och sjöng. Tur för honom som ska bo där ett dygn att jag lämnade plåten med biskvier hemma. Men synd för oss, för det lär knappt finnas någon kvar när vi är hemma igen.. :-)

Biskvier i långpanna, 30 st:

Ingredienser botten:
500 g mandelmassa
3 st äggvitor
1 dl strösocker

Ingredienser smörkräm:
100 g mjölkchoklad
300 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 msk kakao

Garnering:
200 g mörk choklad
2 st dubbeldaim

Gör så här:
Botten: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, 30×25 cm.
Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör till en krämig smet. Bred ut smeten på plåten.
Grädda botten i ca. 15 minuter, tag ut och låt svalna helt.
Smörkräm: Börja med att smälta chokladen på låg värme, låt svalna.
Vispa smör, florsocker och kakao riktigt fluffigt med elvisp eller i din assistent. Vispa ner chokladen.
Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade bottnen. Ställ i kylskåp medan du smälter chokladen till garneringen.
Hacka daimen. Smält chokladen och bred den över smörkrämen, toppa sedan med daim. Låt chokladen stelna och skär kakan i lagom stora rutor. Förvara biskvierna i kylen.

Biskvier i långpanna
Hoppas att det ska smaka. ♥

 

  1. Jenny skriver:

    Botten blev tyvärr jättedålig!

  2. Ida skriver:

    Nästa gång så ta 2 dubbelnougater och smälter i chokladen oxå. Så mkt godare och skippa daimen helt!!

    1. Låter sött med nougat, men ska prova! Tack för tips fina Ida. :)

  3. Annso skriver:

    Hej. Precis som flera andra skrivit här så blev min botten också kladdig, trots att jag hade den inne både längre och lite varmare än det står i receptet…

  4. Eva skriver:

    Kan man frysa dom.

  5. Sandra skriver:

    Hej. Är det Marabou mjölkchoklad eller liknande du använder eller är det någon speciell bakchoklad?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..