Biskvier i långpanna, 30 st:
Ingredienser botten:
500 g mandelmassa
3 st äggvitor
1 dl strösocker
Ingredienser smörkräm:
100 g mjölkchoklad
300 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 msk kakao
Garnering:
200 g mörk choklad
2 st dubbeldaim
Gör så här:
Botten: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, 30×25 cm.
Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör till en krämig smet. Bred ut smeten på plåten.
Grädda botten i ca. 15 minuter, tag ut och låt svalna helt.
Smörkräm: Börja med att smälta chokladen på låg värme, låt svalna.
Vispa smör, florsocker och kakao riktigt fluffigt med elvisp eller i din assistent. Vispa ner chokladen.
Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade bottnen. Ställ i kylskåp medan du smälter chokladen till garneringen.
Hacka daimen. Smält chokladen och bred den över smörkrämen, toppa sedan med daim. Låt chokladen stelna och skär kakan i lagom stora rutor. Förvara biskvierna i kylen.