Tsatsiki med mynta

Tsatsiki
Är det någonting som hör sommaren till så är det Tsatsiki. Det tycker i alla fall jag! Jag älskar denna goda yoghurtröra med vitlök och gurka. Och allra godast blir den faktiskt med en hint av Mynta. Har ni inte provat det så beordrar jag er att prova omedelbart! Tsatsiki passar till nästan allt. Jag äter det helst ihop med potatis av något slag, eller i en god wrap. Jag älskar också att doppa ett nygräddat bröd i denna röra. Ett par droppar citron gör även den susen i en tsatsiki.

Tsatsiki:

Ingredienser:
1 gurka
500 g grekisk yoghurt
1 stor vitlöksklyfta (eller 2 små)
några finhackade myntablad
några droppar citron
salt och vitpeppar efter smak

Gör så här:
Börja med att riva gurkan på den grova sidan av järnet. Krama ur vattnet ordentligt och låt rinna av en stund i en sil.
Rör ner pressad vitlök i den grekiska yoghurten. Tillsätt gurkan, finhackad mynta och citron. Smaka av med salt och vitpeppar och låt sedan dra i kylskåp i en timme innan servering. Ju längre den står desto godare blir den.

Vilken kallsås är din favorit?

  1. Majonäs är så sjukt gott till pommes
    Remoladsås till fisk
    Tsatsiki i wraps
    Älskar så många fler sorter oxå
    Vill gärna se fler matrecept behöver veggoinsperation

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..