Baka i långpanna – 9 goda recept

Att baka i långpanna är himla smidigt, det går oftast rätt fort och du får ljuvligt fikabröd som räcker till många. Alternativt så fyller du frysen med dina favoriter på nolltid när det blir så mycket av en sats.

Biskvier i långpanna
Biskvier i långpanna. Ni vet säkert hur kladdigt det blir när biskvier ska fyllas, toppas och doppas i choklad. Jag vet att många till och med drar sig för att göra biskvier just på grund av det. Men, nu är det så att Biskvier enkelt kan bakas i långpanna. Vips så var det problemet löst. Så galet enkelt och gott!

Saftiga Kärleksmums
Min absoluta favoritkaka – Kärleksmums med extra glasyr. Jag skulle göra vad som helst om kärleksmums var med i spelet. Och denna kaka får så himla mycket beröm nästan dagligen av er som bakar den. Jag har gjort små hål i kakan som gör att glasyren rinner ner i den saftiga kakan och stannar i små gömmor som märks när man tar en tugga..

Silviakaka i långpanna
Silviakaka. En riktig klassiker som gör succé bland både vuxna och barn. Detta skulle jag säga är en riktig kalaskaka. Och den går att göra extra fin genom att toppa med ett fint strössel.

Rabarberkaka i långpanna
Rabarberkaka med kanel. Sött och syrligt möts i en ljuvlig smakkombination tillsammans med kanel. Så himla gott. Och om man skär den i lite mindre bitar så räcker den nästan till ett helt fotbollslag.

Kanelbullesockerkaka i långpanna
Kanelbullesockerkaka. Tänk dig en saftig sockerkaka som smakar precis som en nygräddad kanelbulle. Det gör denna. Och så är den enkel att baka och räcker till många.

saffransmums
Saffransmums. Inte behöver det vara juletider bara för att få baka med saffran. Denna smakar precis lika gott till midsommar som den gör till jul. Så otroligt saftig och god.

Chocolate chip cookies i långpanna
Ni vet säkerligen att jag älskar Chocolate chip cookies och bakar det mer än gärna så ofta jag kan. Det är inte särskilt svårt med klassiska cookies, men för att göra det ännu enklare (och godare) så kan man baka Chocolate chip cookies i långpanna. Tryck ut degen på en plåt, grädda och vips så har du världens godaste småkaka. Räcker till många gör den också.

Kladdkaka i långpanna
Kladdkaka i långpanna. Kanske mitt bästa kladdkakerecept någonsin. Denna blir sådär härligt seg och med en ganska mild smak av kakao. SÅ god! Gör alltid denna när jag själv är sugen på kladdis.

äppelkaka i långpanna
Och så till sist men inte minst – Äppelkaka. Denna blir så god! Och att den räcker till många är toppen, för ofta är det fler än en i släkten som blir glad när man ställer fram äppelkaka på bordet, inte sant?

Har du några bra recept på Långpannekakor? Dela gärna med er i kommentarsfältet. ♥

  1. vilken fantastisk kladdkaka i långpanna det blev, åt upp flera bitar själv och sen gav jag mina kollegor på jobbet och där gick det åt rysande fort, blir att baka en ny omgång nu till helgen. tack

    1. Visst är den toppen! Min absoluta favorit faktiskt, SÅ god! Tack för att du delar med dig, kram <3

    1. Kim skriver:

      Vilka mått har din långpanna? Går det att använda den plåten som tillhör ugnen?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..