Chokladbollar i långpanna

Att baka chokladbollar har aldrig varit enklare. Slipp allt vad rulla heter! Tryck istället ut smeten i en långpanna och skär sedan i rutor.

Chokladbollar i långpanna
Chokladbollar i långpanna. HUR smart är inte det? Jag älskar chokladbollar så mycket, men har tidigare ofta dragit mig för att baka chokladbollar just för att jag är för lat för att rulla dem.. MEN sedan jag kom på idén att baka dem i långpanna för  2 år sedan (finns i arkivet på bloggen) har det blivit så mycket lättare! Jag mixar smeten i min mixer, trycker ut den i en form, breder ut lite smält choklad över och toppar med pärlsocker. Sedan skär jag bara i jämnstora bitar. SÅ smidigt!

Chokladbollar i långpanna
Föra att inte tala om hur krämiga de blir? KOLLA! Åh, de är så goda. Har en stor kakburk med dessa i kylskåpet som jag nallar av hela tiden. :-)

Chokladbollar i långpanna, ca. 35 st:

Ingredienser:
400 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 dl kakao
1 dl oboýpulver
2 msk vaniljsocker
1 dl kokt kaffe (går att ersätta med vatten)
100 g mjölkchoklad
ca. 18 dl finmixad havregryn

Garnering:
150 g choklad
1.5 dl pärlsocker

Gör så här:
Börja med att vispa rumsvarmt smör och florsocker till det blir fluffigt.
Tillsätt kakao, oboýpulver, vaniljsocker, kaffe och smält mjölkchoklad. Vispa ihop. Tillsätt sedan havregrynen lite i taget under konstant vispning.
Smeten ska vara kladdig men fast när den är klar.
Tryck ut smeten i en bakpappersklädd långpanna 40×30 cm, ställ in i kylskåpet en stund.
Smält chokladen till garneringen och bred den över chokladbollssmeten. Toppa med pärlsocker och låt sedan stå i kylskåp i ca. 30 minuter.
Skär sedan i jämnstora rutor.
Förvara i en lufttät burk med lock i kylskåp. Går utmärkt att frysa.

Chokladbollar i långpanna
Vad tycker ni om denna idé, att baka chokladbollar i långpanna?

 

LOADING..