Chokladbollar i långpanna

Att baka chokladbollar har aldrig varit enklare. Slipp allt vad rulla heter! Tryck istället ut smeten i en långpanna och skär sedan i rutor.

Chokladbollar i långpanna
Chokladbollar i långpanna. HUR smart är inte det? Jag älskar chokladbollar så mycket, men har tidigare ofta dragit mig för att baka chokladbollar just för att jag är för lat för att rulla dem.. MEN sedan jag kom på idén att baka dem i långpanna för  2 år sedan (finns i arkivet på bloggen) har det blivit så mycket lättare! Jag mixar smeten i min mixer, trycker ut den i en form, breder ut lite smält choklad över och toppar med pärlsocker. Sedan skär jag bara i jämnstora bitar. SÅ smidigt!

Chokladbollar i långpanna
Föra att inte tala om hur krämiga de blir? KOLLA! Åh, de är så goda. Har en stor kakburk med dessa i kylskåpet som jag nallar av hela tiden. :-)

Chokladbollar i långpanna, ca. 35 st:

Ingredienser:
400 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 dl kakao
1 dl oboýpulver
2 msk vaniljsocker
1 dl kokt kaffe (går att ersätta med vatten)
100 g mjölkchoklad
ca. 18 dl finmixad havregryn

Garnering:
150 g choklad
1.5 dl pärlsocker

Gör så här:
Börja med att vispa rumsvarmt smör och florsocker till det blir fluffigt.
Tillsätt kakao, oboýpulver, vaniljsocker, kaffe och smält mjölkchoklad. Vispa ihop. Tillsätt sedan havregrynen lite i taget under konstant vispning.
Smeten ska vara kladdig men fast när den är klar.
Tryck ut smeten i en bakpappersklädd långpanna 40×30 cm, ställ in i kylskåpet en stund.
Smält chokladen till garneringen och bred den över chokladbollssmeten. Toppa med pärlsocker och låt sedan stå i kylskåp i ca. 30 minuter.
Skär sedan i jämnstora rutor.
Förvara i en lufttät burk med lock i kylskåp. Går utmärkt att frysa.

Chokladbollar i långpanna
Vad tycker ni om denna idé, att baka chokladbollar i långpanna?

 

  1. Va komiskt, sådär är jag uppvuxen med att göra chokladbollar på, dvs i långpanna. Vi gjorde alltid dessa i långpanna och tog med till roliga timmen i skolan och bjöd på. Eller snarare våra föräldrar kom sista timmen med långpannor med chokladrutor i och ibland så fick vi själva doppa dem i choklad o strössel, kokos, pärlsocker eller nåt annat dylikt. Kladdigt som attans men ack så gott!!! :P

    1. Nämen vad roligt att höra! Hade aldrig tidigare sett det. Kul minnen. :) Kram! <3

  2. Ser riktigt smarriga ut
    Använder du mörk eller ljus choklad under pärlsocker?
    Mvh Johanna

  3. Sofia skriver:

    Hej!
    Ska man smälta smöret innan? Och kan man sedan blanda ihop allt i en skål istället för mixer?
    Annars undrar jag om man lägger i allt i mixern från början?
    Kram ♥️

    1. Nej, inte smälta smöret! Ja, absolut. Det är enkelt att köra med elvisp till exempel. :) Kram <3

  4. Går det att strunta i att mixa havregrynen eller blir det inte lika bra då? :)

    1. Givetvis funkar det, men då behövs inte lika mycket havregryn – så gå på känsla! Och nej, det blir inte alls samma sak. Men det är gott! Om du har möjlighet så funkar det bra med en assistent eller elvisp också. Kram! <3

  5. Detta recept ska jag testa när vi startar upp våran café verksamhet nästa vecka. Kommer att prova lite andra recept med
    Jag börjar känna mig motiverad att jobba lite i köket. Du har så fina recept. 😊

    1. Men oj vad roligt med Caféverksamhet! Wow! Och såklart jätteroligt att du känner motivation till att stå i köket. Det är ju fantastiskt! Ha en superfin dag. Kram <3

Lämna ett svar till Ann-Catrin Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..