Pavlova – recept med jordgubbar

Detta ljuvliga bakverk som fått sitt namn efter den ryska balettdansösen Anna Pavlova är en marängtårta med grädde och jordgubbar. Marängtårtan passar perfekt till såväl större kalas som till eftermiddagsfikat.

Pavlova
Oj, mina vänner. Jag har bakat den godaste Pavlovan någonsin. Ni kan inte förstå. Det var så gott. Så enkelt men så så så gott. Maräng, grädde och jordgubbar, det är allt som krävs. Dock ska en del av jordgubbarna mixas. Kan ni tänka er något mer somrigt? Denna blir det hemma hos oss på midsommarafton, det är en sak som är säker.

Pavlova
Min Himmelska Jordgubbstårta har fått konkurrens, så mycket kan jag säga. Och ni vet ju hur mycket jag älskar den tårtan.. :-)

Pavlova, 10 bitar:

Maräng:
5 äggvitor
2.5 dl strösocker

Fyllning:
500 g jordgubbar
3 dl vispgrädde

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 150°c och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Vispa upp äggvitan i en assistent eller med elvisp. Vispa till ett fast fluff, tillsätt sedan strösockret lite i taget under konstant vispning. Vispa på hög hastighet tills marängen blivit blank och fast. Klicka ut marängen i en cirkel på balplåtspapper och forma så att den blir ”skål-liknande”. Grädda mitt i ugnen i 1.5h. Låt sedan stå kvar i ugnen på eftervärme. Låt svalna helt.
Vispa upp grädden lagom hård. Skölj och rensa jordgubbarna.
Mixa 200 g av jordgubbarna i en mixer (går även att mosa med gaffel).
Dela resterande jordgubbar i 4 delar.
Lägg marängen på ett tårtfat och bred över grädden. Bred sedan försiktigt över jordgubbsmixet på grädden och toppa slutligen med jordgubbarna.
Dekorera eventuellt med ätbara blommor.

Pavlova
Hoppas att ni ska gilla den. Kram! ♥

  1. Åh! Vad passande! Jag tänkte baka en sån kombo i år också och så gjorde du en Midsommar Pavlova! Det bli jättegott 😋

  2. Ser så gott och fint ut! När vi gör pavlova hemma hos mig brukar vi alltid blanda grädden med limecurd efter smak och sedan som du ösa på med jordgubbar, det blir helt fantastiskt gott!!

    1. Mums! Älskar limecurd. Måste prova det nästa gång! Tack för tips. Kram <3

  3. Hej!

    När Du skriver att man ska lämna den på eftervärme och låta den svalna helt, menar du att den ska stå kvar då i ugnen hela tiden eller hur lång tid ska den stå på eftervärme?

    1. Ja, precis! Låt gärna stå kvar på eftervärme och sedan tills den svalnat. Men det funkar också att ta ut den och låta den svalna på köksbänken om man har mer bråttom. Kram! <3

  4. Maria skriver:

    Åh! Ska det vara varmluftsugn? Och kan man göra marängen dagen innan?

    1. Jag kör vanlig över/undervärme! Ja, det kan du göra. Förvara den torrt, antingen i en plastpåse eller så låter du den bara stå på plåten i avstängd ugn över natten. :) Kram!

  5. Linnea skriver:

    Hej, kan man göra den kvällen innan? Eller åtminstone på morgonen och äta den på eftermiddagen?

    1. Ja, det kan du göra. Förvara den torrt, antingen i en plastpåse eller så låter du den bara stå på plåten i avstängd ugn över natten. :) Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..