Brownie cookies

Brownie cookies. Småkakor som smakar precis som en nygräddad brownie. Lite salt på toppen gör att chokladsmaken lyfts fram otroligt bra.

Browniecookies
Brownies som småkakor, hur ljuvligt får det lov att bli?
Jag lade ut dessa kakor på min instagram tidigare idag, på story och inom 10 minuter hade det trillat in över 200 meddelanden med frågor om receptet på dessa kakor. Så himla roligt, det gör mig glad. Och lika chockad varje gång. Jag älskar ert engagemang i bakningen. Det är ju trots allt för er skull som jag skapar så många smarriga recept. Och detta var minst sagt smarrigt.

Browniecookies
Ser ni så kladdiga kakorna är i mitten? De blev precis lika kladdiga som en brownie, och lite sådär härligt sega. Enkla att baka är de också, vilket jag vet att ni gillar. Snabbt, enkelt och ljuvligt gott.

Browniecookies, 10 st:

Ingredienser:
200 g mörk choklad, 70%
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
+ flingsalt till topping

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa i 5 minuter.
Vispa ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat.
Vänd till sist ner de torra ingredienserna (utom flingsalt) och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 5 st på varje plåt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 mintuter, tag ur och låt svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten.

Browniecookies
Hoppas att det ska smaka. Lycka till med kakbaket! Kram. ♥

  1. Hej! Dom blev supergoda men upplever att dom flöt ut lite för mycket och blev väldigt platta, vet du vad det kan bero på ? Kram

  2. Anna skriver:

    Hur rekommenderar du att man förvarar dessa? :D Tänkte baka ikväll och ta med som en inflyttningspresent på lördag :D

  3. Julia skriver:

    Hej Frida! Kakorna blev super goda men tycker att de flöt ut lite för mycket och blev ganska stora, vad kan det bero på? Kram:)

  4. Emma skriver:

    Hej! jag tänkte göra dom här till dopet för vår lilla tjej men tänkte göra dom lite mindre, ish halva storleken, hur länge tror du att dom ska vara i ugnen då? :)

    1. Hej! Vad roligt! Sätt klockan på 5 minuter och kolla till kakorna då. Då kommer du kunna se på ett ungefär om de är klara eller behöver ett par minuter till. De ska ha flutit ut (men fortfarande vara ganska tjocka) och börjat krackelera lite på ytan när de är klara. :) Lycka till! Stor kram. <3

  5. Alltså WOW! satte igång bakningen och insåg mitt i att jag inte hade någon kakao. Dock gick det lika bra utan. Dessa är MAGISKA!!

    1. Vad roligt att höra! Toppen att det går lika bra utan kakao! Stor kram :)

      1. Dom gick åt snabbt här hemma så provade igen, denna gången med kakao. Chokladsmaken blev mer intensiv denna gång, Mums! Tack för bra recept, kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..