Brownie cookies

Brownie cookies. Småkakor som smakar precis som en nygräddad brownie. Lite salt på toppen gör att chokladsmaken lyfts fram otroligt bra.

Browniecookies
Brownies som småkakor, hur ljuvligt får det lov att bli?
Jag lade ut dessa kakor på min instagram tidigare idag, på story och inom 10 minuter hade det trillat in över 200 meddelanden med frågor om receptet på dessa kakor. Så himla roligt, det gör mig glad. Och lika chockad varje gång. Jag älskar ert engagemang i bakningen. Det är ju trots allt för er skull som jag skapar så många smarriga recept. Och detta var minst sagt smarrigt.

Browniecookies
Ser ni så kladdiga kakorna är i mitten? De blev precis lika kladdiga som en brownie, och lite sådär härligt sega. Enkla att baka är de också, vilket jag vet att ni gillar. Snabbt, enkelt och ljuvligt gott.

Browniecookies, 10 st:

Ingredienser:
200 g mörk choklad, 70%
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
+ flingsalt till topping

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa i 5 minuter.
Vispa ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat.
Vänd till sist ner de torra ingredienserna (utom flingsalt) och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 5 st på varje plåt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 mintuter, tag ur och låt svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten.

Browniecookies
Hoppas att det ska smaka. Lycka till med kakbaket! Kram. ♥

  1. Bakade dessa och tog med till jobbet, de gjorde succé! 😀 det var några som skulle baka dem själva också. Verkligen supergoda!

    Nu till min fråga, jag älskar salt caramel och funderar på om man skulle kunna byta ut den mörka chokladen mot Fazer Salty Toffee Crunch istället? Vad tror du om detta? :-)

  2. Måste testa dessa! Ser gudomligt goda ut 😍😍 men en fråga, går det bra att frysa dessa tror du?

  3. Hej, går det att byta ut farinsockret mot något annat? Skulle gärna vilja testa att baka dom, ser helt magiskt goda ut. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..