Kladdkaka med kokostosca

Baka en magiskt god kokostosca! En seg kladdkaka som toppas med en seg kolaaktig Kokostosca – en riktig kalaskaka.

Kladdkaka med kokostosca
Kladdkaka med Kokostosca. Eller kladdkaka och tosca i allmänhet, går det att få nog? Det är SÅ gott! Jag som älskar seg kola älskar såklart även tosca. Och kokosen ligger mig varmt om hjärtat den också, så kombinationen får mig på fall direkt. Speciellt i samband med kladdis. Jag som till och med ger ut en bok i höst fylld med magiska kladdkakor. Galet!

Kladdkaka med kokostosca
Denna kladdkaka blir mer seg än kladdig, vilket passar bra ihop med kokostoscan. Ska man ha en topping på kladdkaka så är det alltid bra om den är åtminstone lite fast, att den hunnit sätta sig. Så att inte allt rinner ut i en enda smet. Denna är det lite bakpulver i som gör kakan seg och lite mer fast. Älskar den!

Kladdkaka med kokostosca, 12 bitar:

Kokostosca:
50 g smör
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
4 dl kokos

Kladdkaka:
100 g rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
1 ägg
1.25 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
0.5 tsk bakpulver
1 nypa salt

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform (24 cm) med smör.
Kokostosca: Koka ihop alla ingredienser utom kokos i en kastrull. Låt sjuda medan du gör kladdkakesmeten. Rör sedan ner kokosen och ställ åt sidan.
Kladdkaka: Rör smör och strösocker krämigt. Tillsätt ägget och rör ihop en smet. Rör sedan ner de torra ingredienserna och arbeta ihop en klumpfri, tjock smet. Bred ut smeten i formen och klicka sedan över kokostoscan.
Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter, tag ut och låt svalna innan du tar bort kanten och skär upp kakan.

Kladdkaka med kokostosca
För att göra kakan extra festlig kan du toppa med färska bär och lite grönt, t.ex. citronmeliss. Så fint, visst? :-)

Hoppas att kakan ska smaka. Lycka till med baket! Stor kram. ♥

  1. Hej, har du prövat frysa ner denna? Jag ska ha gäster nästa helg men vill passa på och baka nu medans jag har tid :)

  2. Hej!
    När du skriver vad man ska ha för temp i ugnen, använder du över o under på alla dina recept eller använder du varmluft?
    :)

  3. Bakade denna precis som en efterrätt till morgondagen men blev besviken :( Efter 20 min på över- o undervärme så var den lika lös som en soppa, lät den stå 10 min till vilket var lagom men då hade all kokostosca försvunnit ner i kladdkakan.. Och blev osäker när man skulle vispa smöret krämigt, antog att man skulle ha det rumsvarmt då? Den blev god men inte alls fin o servera :(

    1. Hej! Vad himla tråkigt. Som det står i receptet så ska smöret till kakan vara rumsvarmt. Det kan vara så att din ugn inte är lika effektiv som min, trots att vi har samma gradantal. Prova att grädda kakan lite innan du klickar över kokostoscan nästa gång. :) Stor kram!! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..