Sockerkaka med kanelcrumble

Sockerkaka med kanelcrumble
Okej, mina vänner. Ni vet förmodligen redan att jag älskar långpannekakor. Och att jag säger att alla långpannerkakor är såå goda. Och de är ju goda. Och denna, den är SÅ god! En saftig sockerkaka med smak av vanilj. Och så en crumble med smak av kanel som sjunker in i kakan. Jamen det är så gott. Så gott. En perfekt picknickkaka. Jag har redan packat ner min i kakburken redo att tas med ut på picknick senare i veckan.

Sockerkaka med kanelcrumble
Ni ser ju hur saftig kakan är, och crumblen är lite härligt seg sådär. Muuums!

Sockerkaka med kanelcrumble, 25 bitar:

Kanelcrumble:
200 g smör
2 dl strösocker
2 msk malen kanel
5 dl havregryn

Sockerkaka:
100 g smör
3 dl mjölk
2 ägg
3 dl strösocker
7 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 nypa salt

Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt (30×40 cm) med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Kanelcrumble: Smält smöret och tillsätt strösocker, kanel och havregryn. Rör ihop och låt stå.
Sockerkaka: Smält smöret och rör ner mjölken, låt stå.
Vispa ägg och strösocker fluffigt. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke för sig och varva de torra ingredienserna med smörblandningen under omrörning i äggfluffet. Vänd runt till en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och klicka över kanelcrumblen.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 25 minuter. Tag ut och låt svalna innan du skär kakan i rutor.

Sockerkaka med kanelcrumble
Lycka till med din sockerkaka! Hoppas att det ska smaka. Kram! ♥

  1. Hej.
    Tänkte göra denna kaka men har inget vaniljsocker går det utan eller

  2. Hanna skriver:

    Hej Frida! Jag skulle testa göra denna kakan och så när jag stod där i köket så kom jag på att jag hade fått äpplen av en kompis så jag rev i några äpplen i smeten, det blev så himla gott!

    Älskar både din blogg och instagram och blir så inspirerad av dina recept:) kram på dig!

    1. Men oj så gott det låter! Vad roligt, det måste jag prova :) Tack snälla. Stor kram till dig! <3

  3. Birgit skriver:

    Den här kakan är bara så god. I min receptbok heter den ”sommarkaka”.

  4. Tine skriver:

    Hej Frida,

    Denna skall göras idag, förvarar du den i kylen?
    Tack för en härlig blogg.

    Med vänlig hälsning, Tine

    1. Hej! Vad roligt. Jag fryser in allt som inte äts samma dag. Men annars kan du förvara den i plastpåsar i skafferiet. :) Tack själv, kram <3

  5. Det här är en klassisk kaka i norr! Hos oss heter den ”pitekaka” men i Piteå heter den lustigt nog ”sommarkaka”. Lätt att svänga ihop, men jag har faktiskt bara ett ägg i smeten till en hel panna.

    1. Så roligt att få höra vad den heter runtom i Sverige! Den är ju så himla god! Jag har ett gammalt recept på denna kaka som jag fått av mormor om jag inte missminner mig. Och jag har gjort om det lite vartefter jag bakat det. Kakan blev mer porös och fluffig med två ägg, vilket jag gillar. :) Kram!

      1. Då testar jag två ägg! 😅

Lämna ett svar till Carolina 😀 Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..