Rulltårta – recept med sylt

Rulltårta till fikat är en klassiker. Ingredienserna som behövs finns ofta hemma, det går snabbt- och enkelt att baka, och så går den att smaksätta med det mesta. Just denna innehåller hemkokt Hallonsylt, och det blir inte godare än så.

Rulltårta med sylt
Rulltårta kan vara en av mina favoriter. Särskilt sommartid, både att baka och att äta. En rulltårta bakar du på ca. 20 minuter och det är liksom inga konstigheter. Det räcker med sylt som fyllning, ingen topping krävs. Enklare blir det inte. Men om det skulle vara så att man ska baka något mer ”festligt” så är det bara att göra bakelser av tårtbitarna. Lägg dem på fat, spritsa på t.ex. grädde och toppa med färska bär.

Rulltårta med sylt
Jag äter min rulltårta med hemkokt hallonsylt som enda fyllning. Det är den godaste fyllningen i en rulltårta tycker jag. Lättsamt och lite syrligt. Och den gör sig alldeles perfekt i den saftiga rulltårtan.

Rulltårta med hallonsylt, 12 bitar:

Rulltårta:
3 ägg
1.5 dl strösocker
0.5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning:
2.5 dl hallonsylt

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 250°c och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt på hög hastighet med elvisp eller i assistent, i ca. 5 minuter. Vänd ner mjölken samt de torra ingredienserna.
Rör ihop en klumpfri smet. Bred ut smeten på plåten och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 5 minuter, till en gyllene färg.
Lägg ut ett bakplåtspapper på en annan plåt och strö över lite strösocker. Tag ut den gräddade tårtbotten och vänd upp det på den sockrade pappret.
Drag bort bakplåtspapperet från tårtbotten och låt den sedan svalna.
Bred på sylten på den avsvalnade tårtbotten och rulla ihop till en tight rulle.
Förvaras lätt inplastad i kylskåp till servering.

Rulltårta med sylt
Ser ni så saftig den är? Hoppas att det ska smaka! ♥

Tips på fler rulltårtor:
Kladdkaksrulltårta med chokladbollssmet

Rulltårta med hallongrädde
Himmelsk jordgubbsrulltårta
Kladdkakstårta med kakdeg
Prinsessrulltårta

  1. Tilde skriver:

    Ett tips är att stö socker direkt på kakan istället för pappret, då åker inte sockret överallt :)

    1. Toppentips! Det har jag börjat med på senare tid. :)

  2. Maria skriver:

    Åh, det där såg väldigt gott ut! :)

  3. Louise skriver:

    Så god den ser ut! Hur stor plåt använder du?
    Mvh Louise

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..