Jättecookie med choklad och daim

Jättecookie med choklad och daim
För er som följt mig länge här på bloggen kommer det nog inte som någon nyhet att jag fullkomligt älskar chocolate chip cookies. Och att göra många små cookies till en jättecookie är så himla enkelt och smidigt. Jag har tidigare gjort stora cookies, bland annat min chocolate chip cookie pizza.

Jättecookie med choklad och daim
Igår gjorde jag en av mina favoriter – en jättecookie med choklad och daim. Den är så galet god! Och så enkel att göra.

Jättecookie med choklad och daim, 8 bitar:

Ingredienser:
150 g smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
150 g mörk choklad
3 st små daim

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Vispa rumsvarmt smör, strösocker och farinsocker fluffigt. Rör sedan ner ägget och de torra ingredienserna (utom choklad och daim). Arbeta ihop en smidig och kladdig deg.
Rör ner 100g hackad choklad (eller chokladknappar) samt två stycken av de små daimen, som du hackar lagom grovt.
Tryck ut degen i formen och strö sedan över resterande choklad och daim.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca. 25 minuter. Tag ut och låt svalna helt.

Jättecookie med choklad och daim
Lycka till med bakningen! Hoppas att kakan ska smaka. ♥

  1. Moa S skriver:

    Kan denna förvaras i kyl? Eller blir den hård då?😌

  2. Dina skriver:

    Hej!
    Går det att byta ut mjöl mot ett glutenfritt alternativ, exempelvis mandelmjöl eller liknande?
    Har en vän som älskar cookies, men är glutenintolerant.
    Kram!

    1. Helena skriver:

      Jag har bara gjort den glutenfri och den blir magiskt god. Använder glutenfri mix för ljust bröd.

  3. Vad rekommenderar du för temperatur samt tid för varmluftsugn? :)

  4. Elias skriver:

    Hej! Kan man göra typ kakor av denna också eller kan man bara göra en stor? Som tex såna subwaycoockies fast med detta receptet om du förstår vad jag menar? Mvh

  5. Tove skriver:

    Hej,

    Funkar den att frysa?
    Vad är bäst i så fall? Färdig kaka eller smeten innan den har gått in i ugnen?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..