Chokladbollar – klassiskt recept

Krämiga chokladbollar där chokladbollssmaken förhöjs med en nypa flingsalt i smeten. Riktiga succébollar.

Chokladbollar recept
Vet ni vad som slog mig igår? Att jag inte har något recept på mina bästa Chokladbollar här på bloggen. Klassiska chokladbollar utan godisgömma eller dylikt. Det var det knäppaste kände jag och svängde ihop en sats med klassiska chokladbollar omedelbums. Jag har ju det allra bästa receptet. Det som smakar som mammas chokladbollar. Min mamma gjorde de allra godaste chokladbollarna när jag var liten. Alla älskade dem. Och stora var de också, till min och min storebrors enormt stora lycka.

Chokladbollar recept
Jag har ju alltid sagt att hemligheten bakom bästa chokladbollen är mixad havregryn, precis som i köpta chokladbollar. Och jag älskar det verkligen! Men nu gör jag som jag gjort tidigare (innan jag ägde en mixer), och som mamma alltid gjort – kör i assistenten. Och ja, det blir faktiskt godare (du har alltid haft rätt mamma)! MYCKET godare. Havregrynen blir som lite grovkrossad istället för finkrossad. Lite mer att tugga i. Och vet ni vad hemligheten i mina chokladbollar är? – SALT. Flingsalt. En stor nypa. Det blir så gott förstår ni. Saltet lyfter chokladbollssmaken till helt nya höjder, och jag tycker absolut att ni måste prova!!


Här visar jag steg för steg hur jag bakar bakar dessa Chokladbollar.

Chokladbollar, 20 st:

Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 dl havregryn
0.5 dl kokt kaffe (kallt)
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
+ pärlsocker att rulla i

Gör så här:
Blanda alla ingredienser (utom pärlsocker) i en bunke, gärna den till din assistent om du har en sådan. Annars funkar det lika bra med en annan bunke.
Vispa på hög hastighet i assistenten eller med elvisp i ett par minuter, till en kladdig med ändå fast smet.
Rulla smeten till bollar och rulla sedan i pärlsocker.
Förvaras i en tätslutande kakburk med lock. 
Går utmärkt att frysa. 

Chokladbollar recept
Nu hoppas jag att det ska smaka. Lova att berätta hur du tycker att det smakade med saltet i chokladbollarna om du bakar dem. Stor kram! ♥

Fler recept på Chokladbollar:
Chokladbollar med dumlegömma

Chokladbollar med Nutellagömma
Nyttigare Chokladbollar
Chokladbollar med kakdegsgömma
Chokladbollar i långpanna

 1. Gjorde dessa idag inför 1 års kalas. Sjuuukt goooda. Fått lämna i annan frys annars äter familjen upp de. :D

 2. Dom här chokladbollarna blev alldeles underbara m flingsaltet i, så krämiga och goda! Bästa receptet, Tack!! 👍🏼😋😋

 3. Lägger ibland till lakrits i smeten. Blir sååå gott! 😋

 4. minela skriver:

  Hur länge klarar sig chokladbollarna i frysen?

  1. Om du bakar med smör så i upp till tre månader. Smör härsknar ganska fort. :) Kram!

 5. Ariana skriver:

  Vad menas med assistent

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..