Hallonkladdkaka med vit choklad

Hallonkladdkaka
Sött och syrligt är en perfekt kombination alltid, är det inte så? Som till exempel i denna Hallonkladdkaka så står hallon för det syrliga och vit choklad för det söta. Så ljuvligt gott. Den påminner om min jordgubbskladdkaka, utgick från det receptet men ändrade lite.
Att något så enkelt kan bli så galet gott.

Hallonkladdkaka, 8 bitar:

Ingredienser:
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl kokos
2 dl hallon

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form med löstagbara kanter, 20 cm. Smält smör och vit choklad i en kastrull på låg värme, ställ åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser utom hallonen (smöret sist) och rör ihop en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och lägg sedan på hallonen. Toppa slutligen med kokos och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter. Tag ut och låt sätta sig i kylskåp i ett par timmar.

Hallonkladdkaka
Jag lovar att ni kommer att älska denna om ni gillar hallon och vit choklad!
Ha det så roligt i köket. Kram! ♥

  1. Jeg har bakat denna ett par gånger nu och den smakar lika gott varje gång. Jag har serverat den med en god italiensk vaniljglass som jag har rørt med hackad basilika och lite rivet citronskal. Det ger ett fint twist och smakar fantastiskt!

  2. Hej lägger man i de smälta vitchockladen tillsammans med smeten? Och sparar man vitchockladen som topping också eller vad är det som är vitt ovanför kakan ?

    1. Hej! Chokladen smälter du tillsammans med smöret. Och ovanpå kakan hade jag lite kokos :) Kram!

  3. Åh så gott😍 har du gjort någon gång chockladbollskladdkaka? Och i så fall vart hittar jag receptet?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..