Hallonkladdkaka med vit choklad

Hallonkladdkaka
Sött och syrligt är en perfekt kombination alltid, är det inte så? Som till exempel i denna Hallonkladdkaka så står hallon för det syrliga och vit choklad för det söta. Så ljuvligt gott. Den påminner om min jordgubbskladdkaka, utgick från det receptet men ändrade lite.
Att något så enkelt kan bli så galet gott.

Hallonkladdkaka, 8 bitar:

Ingredienser:
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl kokos
2 dl hallon

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form med löstagbara kanter, 20 cm. Smält smör och vit choklad i en kastrull på låg värme, ställ åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser utom hallonen (smöret sist) och rör ihop en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och lägg sedan på hallonen. Toppa slutligen med kokos och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter. Tag ut och låt sätta sig i kylskåp i ett par timmar.

Hallonkladdkaka
Jag lovar att ni kommer att älska denna om ni gillar hallon och vit choklad!
Ha det så roligt i köket. Kram! ♥

LOADING..