Kladdkaka med salt kolafrosting

Kladdkaka med salt kolafrosting
Kladdkakor, jag får inte nog av dem. Om jag kunde så skulle jag baka kladdkakor varje dag. Men det går ju inte såklart.. Denna är dock en kaka jag skulle kunna äta varje dag. Kladdkaka med salt kolafrosting. Chokladig kladdkaka, fluffig frosting, söt kola och salt. Allt i en kaka. Himla gott och enkelt att baka.

Kladdkaka med salt kolafrosting
Jag använde faktiskt köpt kolasås idag. Hade en sådan tub i skafferiet som var tvungen att användas och det blev supergott. Och tänk så skönt att ibland kunna ”fuska” lite. Allt behöver ju inte alltid vara hemgjort. Idag var det godare och enklare med en färdig kolasås. Men det får ni göra som ni vill såklart, om ni ska provbaka denna kaka.

Kladdkaka med salt kolafrosting, 10 bitar:

Kladdkaka:
100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Frosting:
100 g philadelphiaost
2 dl vispgrädde
1.5 dl kolasås
1 stor nypa flingsalt – efter smak
ev. hackad daim som dekoration

Gör så här:
Kladdkaka: Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform med löstagbar kant, 20 cm.
Smält smöret och rör ner chokladen. Rör tills all choklad smält och låt stå.
Rör ihop ägg och strösocker i en skål. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och till slut smörblandningen. Rör ihop en klumpfri smet. Häll sedan smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 16 minuter. Ställ sedan i frysen i 1 timme.
Frosting: Vispa upp philadelphiaost med vispgrädde med elvisp till ett fast fluff. Rör ner kolasås och salt och skopa ner frostingen i en spritspåse.
Spritsa frostingen över kakan och dekorera eventuellt med lite extra kolasås och hackad daim.

Kladdkaka med salt kolafrosting
Hoppas att det ska smaka! Lycka till. :-)

  1. Hej. Ska baka denna till dop. Tänker på frostingen, ska man hälla upp grädde + Philadelphia tillsammans el ska man vispa grädden först och sen vispa i Philadelphia? /Zandra

  2. Hej! Denna det verkligen så god ut. Måste testa. 😋 undrar bara när du skriver mörk choklad funkar det då med mörk blockchoklad eller inte? Om inte vad är skillnaden att baka med blockchoklad och ex mörk choklad? Mvh Sara

  3. Hej! Går det bra att förvara kakan i frysen om man vill förbereda den i god tid? :) ser såå god ut!!!

    Kram Ofelia

  4. Det här låter supergott! 😍 Jag har bara en form som är 18cm och en som är 24cm. Hur blir det då? Vilken är bäst att använda istället?

  5. Hej!
    Tänker baka denna kaka idag men läste om de som haft problem med att frostingen blev så lös. Hur ska jag undvika att det händer?

  6. Hej!
    Jag gör kakan just nu, min frostig blev väldigt lös. Kan jag rädda den på något sätt?

    1. Den behöver bara frysas om den ska serveras direkt. Så att den sätter sig ordentligt! Om du inte ska servera den efter frysning så kan du förvara den i kylskåpet bara. :)

    1. Vad roligt att du gillar den! Den är supergod. Tror att dina gäster kommer att jubla! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..