Kladdkaka med salt kolafrosting

Kladdkaka med salt kolafrosting
Kladdkakor, jag får inte nog av dem. Om jag kunde så skulle jag baka kladdkakor varje dag. Men det går ju inte såklart.. Denna är dock en kaka jag skulle kunna äta varje dag. Kladdkaka med salt kolafrosting. Chokladig kladdkaka, fluffig frosting, söt kola och salt. Allt i en kaka. Himla gott och enkelt att baka.

Kladdkaka med salt kolafrosting
Jag använde faktiskt köpt kolasås idag. Hade en sådan tub i skafferiet som var tvungen att användas och det blev supergott. Och tänk så skönt att ibland kunna ”fuska” lite. Allt behöver ju inte alltid vara hemgjort. Idag var det godare och enklare med en färdig kolasås. Men det får ni göra som ni vill såklart, om ni ska provbaka denna kaka.

Kladdkaka med salt kolafrosting, 10 bitar:

Kladdkaka:
100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Frosting:
100 g philadelphiaost
2 dl vispgrädde
1.5 dl kolasås
1 stor nypa flingsalt – efter smak
ev. hackad daim som dekoration

Gör så här:
Kladdkaka: Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform med löstagbar kant, 20 cm.
Smält smöret och rör ner chokladen. Rör tills all choklad smält och låt stå.
Rör ihop ägg och strösocker i en skål. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och till slut smörblandningen. Rör ihop en klumpfri smet. Häll sedan smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 16 minuter. Ställ sedan i frysen i 1 timme.
Frosting: Vispa upp philadelphiaost med vispgrädde med elvisp till ett fast fluff. Rör ner kolasås och salt och skopa ner frostingen i en spritspåse.
Spritsa frostingen över kakan och dekorera eventuellt med lite extra kolasås och hackad daim.

Kladdkaka med salt kolafrosting
Hoppas att det ska smaka! Lycka till. :-)

 1. Petra skriver:

  Hur länge kan denna stå i kylskåp? Klarar den sig några dagar? Med tanke på frostingen:)

 2. Marjo skriver:

  Heb je n Nederlandse vertaling voor de ingrediënten?
  Ziet er verrukkelijk uit maar kan er zo niets mee.

 3. Sanna skriver:

  Hej!

  Jag är glutenintolerant, kan jag göra den här med ngt annat mjöl?

 4. Ewe skriver:

  Kan man göra frostibgen kvällen innan servering eller ska man helst göra den samma dag?

 5. Jenny skriver:

  Så god!! Gjort denna flera gånger men lyckas aldrig med frostingen som alltid blir lös. Provat att vispa grädden riktigt hårt före jag blandat i Philadelphiaosten men endå blir den inte så fast att den blir snygg o spitsa. vad gör jag för fel?

  1. Jessica skriver:

   Jag vispa först grädden (40% fetthalt) med lite socker ganska hårt. Såg till så osten var så fort som möjligt och vispa den för sig innan jag på ner den i grädden och vispa lite till. Då blev den bra. Fast lite lösare igen när jag tog i klassen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..