Vegansk Kladdkaka

Vegansk Kladdkaka med en fudgeliknande konsistens. Ett måste på alla fikabord!

Vegansk Kladdkaka
Vegansk Kladdkaka. Alltså kladdkaka som bakas utan animalier. Inget ägg och ingen mjölk i denna. Och vet ni? Det är tamejtusan den godaste kladdkakan! Måste prova baka denna även i långpanna. Den får en fudgeliknande konsistens och blir alldeles perfekt. Ni bara måste prova.

Vegansk Kladdkaka
Jag skar ut 12 bitar av min kladdkaka men kände direkt att jag hade kunnat få ut minst 3-4 bitar till. Inte för att den är mäktig utan för att den har en så bra konsistens att man kan dela den i ganska ”smala” bitar utan att den går sönder, så att den räcker till fler. Eller ja, ”räcker till fler”.. Jag åt nämligen upp TRE bitar av denna under tiden som jag fotade den. Kunde inte låta bli.

Vegansk Kladdkaka, 12 bitar:

Ingredienser:
125 g mjölkfritt smör
0.5 dl valfri grädde (jag körde sojagrädde denna gång)
2.5 dl strösocker
2.25 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform, 22 cm, ställ åt sidan.
Smält smöret och tag av från värmen. Rör ner grädden.
Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 25 minuter.
När du tar ut kakan så kommer den att bubbla lite, låt svalna en aning innan du ställer kakan i frysen i 1 h. Tag ut och servera rumsvarm eller lite kall.

Vegansk Kladdkaka
Kolla så ljuvligt. 

 1. Herregud!
  Körde dubbel sats, i ca 28 min.
  Så jäkla bra blev det!
  Tusen tack för recept! ❤️

 2. Hej.

  Jag ska bjuda på denna kaka imorgon och behöver baka den nu ikväll. När jag gjorde ett test så blev den som någon tidigare skrev stenhård. Jag hade en lite större form än du rekommenderade. Om jag kör dubbel sats i min större form, tror du att den behöver vara i ugnen längre då?
  Den smakade supergott! Jag är inte ens vegan. 😍

 3. Sigrid skriver:

  Har du tips på något bra mjölkfritt smör att välja?:)

 4. Sofi skriver:

  Hej! Alltså den ser supergod ut, jag misslyckades tyvärr när jag gjorde den härom dagen. Den blev stenhård, troligtvis för att jag gjorde den i en pajform som var lite större i diameter. Ska prova igen när jag köpt mer mjöl. Frågan är, går den att frysa in?
  /Sofi

 5. Karin skriver:

  Kan man använda neutral matolja istället för margarin?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..