Vegansk Kladdkaka med en fudgeliknande konsistens. Ett måste på alla fikabord!
Vegansk Kladdkaka, 12 bitar:
Ingredienser:
125 g mjölkfritt smör
0.5 dl valfri grädde (jag körde sojagrädde denna gång)
2.5 dl strösocker
2.25 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform, 22 cm, ställ åt sidan.
Smält smöret och tag av från värmen. Rör ner grädden.
Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 25 minuter.
När du tar ut kakan så kommer den att bubbla lite, låt svalna en aning innan du ställer kakan i frysen i 1 h. Tag ut och servera rumsvarm eller lite kall.