Chokladbiskvier i långpanna

Chokladbiskvier i långpanna
Precis som jag så vet jag att ni är många som älskar Chokladbiskvier i långpanna. Jag har gjort dem tidigare där jag inspirerats av Sabina, precis som jag gjort denna gång. Jag har egentligen bara justerat mitt recept lite nu samt tillsatt hackad daim i smörkrämen. Och hjälp så goda de är. De gick åt i ett nafs idag, och då var vi inte överdrivet många som åt av dem.. :-)

Chokladbiskvier i långpanna
Att baka Biskvier i långpanna är så galet smidigt. Du bara breder ut smeten till botten i en långpanna, gräddar av och vänder. Sedan är det bara att breda på smörkräm och smält choklad, låta stå i kylskåpet en stund och vips så är det klart! Inget doppande av vanliga biskvier där kladdet i hela köket är ett faktum. Ingen spritspåse behövs. Så himla smidigt och enkelt. Och så blir de tusen gånger godare. 

Chokladbiskvier i långpanna, 30 st:

Kakbotten:
500 g mandelmassa
2 st äggvitor
0.5 dl strösocker

Smörkräm:
100 g mjölkchoklad
300 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 msk kakao
2 st dubbeldaim

Garnering:
200 g choklad – jag använder mörk
1 tsk kokos- eller rapsolja

Gör så här:
Botten: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, 30×25 cm.
Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör till en krämig smet. Bred ut smeten i ett jämnt lager på plåten.
Grädda botten i ca. 15 minuter, tag ut och låt svalna helt.
Vänd sedan upp kakbotten på ett nytt bakplåtspapper och drag försiktigt bort det som fastnat i kakan.
Smörkräm: Börja med att smälta chokladen på låg värme, låt svalna.
Vispa smör, florsocker och kakao riktigt fluffigt med elvisp eller i din assistent. Vispa i 4 minuter och rör sedan ner chokladen.
Tillsätt hackad daim och rör om tills smörkrämen blandats väl.
Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade bottnen.
Ställ i kylskåp medan du smälter chokladen till garneringen.
Smält ihop choklad med kokos- eller rapsolja och bred den över smörkrämen. Låt stå en stund i kylskåpet och skär sedan i rutor innan chokladen stelnat helt.
Låt sedan stelna och förvara biskvierna i en tätslutande burk med lock i kylen.

Chokladbiskvier i långpanna
Hoppas att det ska smaka! :-)

 

  1. Ida skriver:

    Bakade dessa i dag! Biskvier har alltid varit mina favoriter, men jag har alltid trott att det är svårt att göra. Men dom var enkla att baka och blev så gaaaalet goda.

  2. Hej Frida!
    Jag undrar vad man kan ha i stället
    för mandelmassa för vi får inte ha det på jobbet och jag vill bjuda på detta goda när
    det är min tur att baka till ficka på jobbet.
    Hoppas att du har en bra lösning till mig.
    Tack i för hand mvh mp

  3. Hej!
    Jag tänkte jag skulle ge mig på dessa godbitar för första gången, men vad är det för mörk choklad som garnering?
    Block? Eller typ 70%-ig?

    1. Jag använder Marabous mörka chokladkaka. Tror den ligger på runt 50% :)

  4. Ser väldigt gott ut skulle vilja ha receptet så snälla skicka det. Mvh Cecilia

  5. Ninni skriver:

    Jag ska ta mig an dessa godingar idag, men undrar vad man ska göra med kokos-/rapsoljan till dekorationen? Ska det blandas med chokladen?

    1. Precis, den ska smälta med chokladen. Har skrivit till det nu :) Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..