Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies, den klassiska amerikanska kakan som vi i Sverige bara älskar. Gör gärna dubbelsats och frys in hälften av degen, så är det bara att ta fram, skiva upp och grädda när sötsuget smyger sig på!

Chocolate chip cookies
Chocolate chip cookies. Ja, ni som följt mig ett tag vet nog att denna kaka är en av mina absoluta favoriter. Jag har otaliga recept på Chocolate chip cookies på bloggen, men NU har jag knåpat ihop DET receptet. Ni har många haft problem med en del av mina tidigare cookierecept då kakorna inte flyter ut. För mig har det inte varit nårgra problem, men nu så har jag tagit till mig er kritik och bakat fram just detta recept säkert 10 gånger den senaste tiden, och kakorna har blivit lika bra varje gång. Så nu hoppas jag på att detta är ett ”fool proof” recept.

Chocolate chip cookies
Dessa innehåller mycket choklad. Precis som jag vill ha dem.

Här visar jag er steg för steg hur jag bakar dessa Chocolate chip cookies. 

Chocolate chip cookies, 24 st:

Ingredienser:
220 g smör
3 dl ljus farin strö
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
5.75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl chokladknappar

Gör så här:
1. Börja att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Smält smöret och vispa det sedan med farinsocker och strösocker. Rör ihop med ballongvisp.
3. Tillsätt sedan ägg, äggula och vaniljsocker, vispa till en slät smet.
4. Tillsätt de torra ingredienserna i smeten (ej chokladen) och arbeta ihop en tjock och klibbig deg. Tillsätt 2.5 dl chokladknappar och rör ihop.
5. Låt degen stå i kylskåpet i 30 minuter.
6. Tag ut degen och dela i 24 jämnstora bollar. Lägg på plåtarna, platta till lätt och toppa sedan med resterande chokladknappar.
7. Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du lyfter dem från plåten.

Chocolate chip cookies
Hoppas nu att ni ska gilla dessa kakor lika mycket som jag gör. Lycka till med kakbaket! Stor kram. ♥

 1. Dessa kakor är TO DIE FOR! Bästa receptet någonsin på sega Chocolate Chip cookies och jag har verkligen letat massor och provat alldeles för många. This is the one and only! :D Tack för ett underbart gott recept!

  1. Men åh vad roligt att höra! Du gör mig glad!!! <3

 2. Vill också veta om det går att frysa bakade kakor :)

   1. Går det att använda brun farin strö?

 3. Går det bra att frysa in färdiggräddade kakor?

 4. Hanna skriver:

  Jag hade i hackad riesenkola ist för chokladknappar. Blev fantastiskt gott!

 5. Alltså dena kakdeg var det godaste jag nånsin smakat på! Kunde knappt sluta smaka. Tänk då hur goda kakorna måste vara! Du är bäst!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..