Key lime pie

Key lime pie - en syrlig amerikansk klassiker. Ett krispigt pajskal med en len och krämig fyllning som får en härlig syra av lime och sötma av kondenserad mjölk.

Key lime pie
Key lime pie, den godaste pajen av alla pajer som finns. I alla fall om du frågar mig. Ett krispigt pajskal fyllt med en len och krämig fyllning med en syra av lime och sötma av kondenserad mjölk. Otroligt enkelt att baka och alldeles ljuvligt gott att fika på. Jag toppar gärna min paj med lättvispad grädde och lite extra limeskal. Det är även gott att toppa pajen med ett täcke av maräng som du bränner av innan serveringen, dock blir det ganska sött.

Key lime pie
Jag skulle säga att denna limepaj passar som allra bäst efter en mastig middag när en inte vill ha någonting som är för sött men ändå en godbit att fika på. Eller till trefikat vilken dag som helst. Eller ja, när som helst egentligen.. :-)

Key lime pie, 10 bitar:

Fyllning:
1 burk kondenserad sötad mjölk (ca. 400 g)
saft från 4 st. limefrukter
rivet skal från 3 st. limefrukter
3 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 äggulor

Pajskal:
100 g smör
200 g kex (jag använde maryland cookies)

Garnering:
2 dl vispgrädde
skal från 1 limefrukt

Gör så här:
Fyllning: Börja med att sätta ugnen på 175° grader.
Blanda kondenserad mjölk, limesaft- och skal samt vaniljsocker i en skål. Vänd ner äggulorna samt ägg. Vänd försiktigt ihop till en slät blandning.
Låt fyllningen stå medan du gör pajskalet.
Pajskal: Smält smöret och låt stå. Mixa kexen till ett fint smul i din matberedare. Tillsätt sedan smöret och mixa ihop. Häll smulet i en pajform med löstagbar kant, 22 cm. Tryck sedan ut smulet till ett skal med baksidan av en sked. Packa hårt. Grädda sedan skalet mitt i ugnen i 15 minuter. Tag ut och häll ner fyllningen. Grädda sedan pajen i ytterligare 15 minuter. Tag ut och låt sedan svalna helt innan du ställer pajen i kylskåp i minst 1.5 h. 
Garnering:
 Vispa upp grädden lätt, klicka ut den på pajen och riv sedan över limeskal.

Key lime pie
Hoppas att det ska smaka. ♥

  1. Anneli skriver:

    SÅ god! Fick tummen upp av alla i sällskapet. Brorsan som ätit Key Lime Pie i Key West, Florida, tyckte att den här var mycket godare! Tack för receptet! :)

  2. Elli skriver:

    Gjorde denna paj MEN när ja hade botten i ugnen så smälte o rann kanterna ner o blev inge bra alls :'(

  3. Dessan skriver:

    Hej hur får du din färg på pajen så gul? Har du i nån karamell färg? Mvh

    1. Ingen karamellfärg! Däremot lite förhöjd färg på bilderna. :) Kram!

  4. Jag bakade pajen förra veckan. Den blev riktigt god men tyvärr blev den ganska blek i färgen och inte så där gul. Vad har jag gjort fel?

  5. Hej,

    Vilka maryland använder du? Alla har väl choklad i sig, det som är tanken?
    Det är inte så att den blir för söt jämfört med Divistive?

    Kommer såklart testa men undrar just vilka maryland man skall köra med.

    Tack! :)

    1. Noffe skriver:

      Hejsan!

      Jag undrar också detta… får nästan bli en bakhelg med att testa den bottnen :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..