Bountykladdkaka

Bountykladdkaka
Bountykladdkaka. Ja, att kokos och choklad är en ljuvlig kombination är sedan gammalt. Visst är det himla gott?
För ett bra tag sedan så såg jag att en Bountykladdkaka cirkulerade runt i social media. Galet gott, tänkte jag eftersom att jag fullkomligt älskar just Bounty. Jag har sedan bara inte bakat den förrän nyligen. Och oj så gott! Verkligen ljuvligt. Jag har inte tagit receptet från någon då jag vet hur jag bakar en god kladdkaka samt en god bounty. Men däremot vet jag att bland andra så har Vivi gjort en bountykladdkaka som inspirerat mig. Tack fina Vivi för det! ♥

Bountykladdkaka
Kolla så gott!! Jag valde att ha en mjölkchokladganache på min kladdis eftersom att den är lättare att skära igenom då den inte stelnar och blir sådär stenhård som choklad annars blir i kylskåpet. Desstuom så gjorde den sig superfin på kakan. Som pricken även i.

Bountykladdkaka, 10 bitar:

Kladdkaka:
125 g smör
3 st ägg
2 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Bounty:
1 burk kondenserad sötad mjölk (397 g)
200 g kokos
2 tsk vaniljsocker

Chokladganache:
100 g mjölkchoklad
0.5 dl vispgrädde

Gör så här:
Kladdkaka: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en brödform (2 l) med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Smält smöret och låt stå.
Rör ihop ägg och strösocker i en bunke. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och rör till sist ner det smälta smöret. Arbeta ihop en klumpfri smet och häll den i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter, tag ut och låt stå i kylskåpet i ca. 2 h.
Bounty: Rör ihop den kondenserade mjölken med kokos och vaniljsocker, tryck ut på kladdkakan och ställ i kylskåpet i ytterligare 1 h.
Mjölkchokladganache: Smält ihop mjölkchoklad och grädde i en kastrull på låg värme. Rör om tills all choklad smält. Tag av från plattan och låt svalna (den tjocknar även i konsistensen nu) ett tag innan du breder den på kakan.
Toppa eventuellt med lite extra kokos.

Bountykladdkaka
Låt gärna kakan stå i rumstemperatur en stund innan servering. Hoppas att det ska smaka! Kram. ♥

 1. Fatima skriver:

  SÅ GOD! Bjöd min bounty-älskare till vän på denna kaka, och några andra kolleger, och den fick lovord genom hela fikarasten. Jag bakade två inom loppet av några dagar! Gjorde kakan i en rund bakform på 26 cm i diameter, och ökade mängden chokladganache till 200 gram choklad (och 1 dl vispgrädde). Jag gräddade den i ca. 15 minuter, och det blev super.

  1. Åh, vad roligt att höra! Tack snälla för att du delar med dig. Kram <3

 2. Annelie skriver:

  Denna såg ju helt underbar ut, men om man inte tål laktos finns det något alternativ till den kondenserade mjölken? Har försökt googla på laktosfri sådan men hittar tyvärr inget

  1. Malin skriver:

   Finns ju laktrastabletter, kan ju vara värt det för den här godingen haha.

  1. Maria skriver:

   Jag är själv laktosintolerant och har samma problem när jag hittar recept där det ska ingå kondenserad mjölk:( Jag har för en tid sedan hittat ett ”vegan”- recept på alternativ kondenserad mjölk. Då behöver man en burk kokosmjölk (Går med både Light och fullfet, men då varierar koktiden. Light – då häller du upp allt i burken, fullfet – då skopar du ur det tjocka vita och häller bort vattnet), 2 msk flytande sötning (t ex. fibersirap gold, agave el. honung). Gör såhär: Rör ihop kokosmjölk och sirap i en liten kastrull. Låt koka upp, sänk sedan värmen och låt puttra. Rör med jämna mellanrum. Beroende på vilken kokosmjölk du använder tar det olika lång tid (ev. 1-2 Tim) för vätskan att reduceras, men när du har en tjock, gyllene ”kolasås” drar du kastrullen från värmen och det är klart.

   1. Annelie skriver:

    Tusen tack för tipset Maria! :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..