Äppelpajkladdkaka

Äppelpajkladdkaka
Äppelpajkladdkaka, oj så gott. Som en kladdig äppelpaj med ett krispigt täcke av smuldeg. Äpplena blev karamelliserade i en stekpanna med smör, socker och kanel innan de tillsattes i kakan. Ja, ni kan bara gissa hur ljuvligt denna kladdis smakar!

Äppelpajkladdkaka, 10 bitar:

Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Fyllning:
3 äpplen
2 msk smör
2 msk råsocker
2 msk kanel

Smuldeg:
50 g rumsvarmt smör
1 dl havregryn
0.75 dl vetemjöl
2 tsk strösocker

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform (20 cm) med löstagbar kant, ställ åt sidan.
Kladdkaka: Smält smöret och låt stå.
Rör ihop ägg och strösocker i en skål. Tillsätt sedan de torra ingredienserna samt det smälta smöret. Rör ihop en klumpfri smet som du sedan häller i formen.
Fyllning: Skala- kärna ur och grovhacka äpplena. Lägg dem i en stekpanna tillsammans med smör, råsocker och kanel. Stek på medelhög värme tills äpplena blivit mjuka och sockret smält.
Fördela äppelblandningen över smeten i formen och låt stå.
Smuldeg: Nyp ihop alla ingredienser till ett smul. Smula sedan degen i formen, över smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter.
Tag ut och låt svalna innan du låte kakan stå i kylskåp i minst 2 h för att sätta sig. Serveras gärna med lite lättvispad grädde.

Äppelpajkladdkaka
Hoppas att det ska smaka! ♥

 

  1. Sara skriver:

    God!
    Blev dock inte ett dugg kladdig..
    Har varmluftsugn och en springform som var 23 cm. Googlade och då verkar det som att man ska ha 25 grader lägre om man har varmluft.

  2. Ida skriver:

    Hej!
    Undrar om det verkligen skall vara 2 msk med kanel?
    Det låter som att det är väldigt mycket!

  3. Ida skriver:

    Hej!
    Undrar om det verkligen skall vara 2 msk med kanel? Låter väldigt mycket!

  4. Elin skriver:

    Kan jag byta ut råsocker mot ex vanligt eller farin? :)

  5. Minara skriver:

    Super Suuuper gott, rekommenderas verkligen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..