Äppelpajkladdkaka

Äppelpajkladdkaka
Äppelpajkladdkaka, oj så gott. Som en kladdig äppelpaj med ett krispigt täcke av smuldeg. Äpplena blev karamelliserade i en stekpanna med smör, socker och kanel innan de tillsattes i kakan. Ja, ni kan bara gissa hur ljuvligt denna kladdis smakar!

Äppelpajkladdkaka, 10 bitar:

Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Fyllning:
3 äpplen
2 msk smör
2 msk råsocker
2 msk kanel

Smuldeg:
50 g rumsvarmt smör
1 dl havregryn
0.75 dl vetemjöl
2 tsk strösocker

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform (20 cm) med löstagbar kant, ställ åt sidan.
Kladdkaka: Smält smöret och låt stå.
Rör ihop ägg och strösocker i en skål. Tillsätt sedan de torra ingredienserna samt det smälta smöret. Rör ihop en klumpfri smet som du sedan häller i formen.
Fyllning: Skala- kärna ur och grovhacka äpplena. Lägg dem i en stekpanna tillsammans med smör, råsocker och kanel. Stek på medelhög värme tills äpplena blivit mjuka och sockret smält.
Fördela äppelblandningen över smeten i formen och låt stå.
Smuldeg: Nyp ihop alla ingredienser till ett smul. Smula sedan degen i formen, över smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter.
Tag ut och låt svalna innan du låte kakan stå i kylskåp i minst 2 h för att sätta sig. Serveras gärna med lite lättvispad grädde.

Äppelpajkladdkaka
Hoppas att det ska smaka! ♥

 

LOADING..