Kladdkakebollar med Dumle

Kladdkakebollar med dumle
Kladdkakebollar. Att det är bland det godaste jag vet, ja det vet ni ju redan! Men att gömma en Dumle i varje boll var något nytt för mig. Mycket har jag gömt i mina kladdkakebollar, men inte Dumle. Inte förrän nu. Och OJ så gott det var, ni kan inte gissa.. :-)

Kladdkakebollar med dumle
Se här? Ser det inte ljuvligt ut.. Det är enkelt att göra och så kan du gömma nästan precis vad som helst i dina bollar.

Kladdkakebollar med Dumle, 20 st:

Ingredienser
1 kladdkaka – recept här
20 st dumlekolor
200 g choklad att doppa i

Gör så här:
Mosa ihop kladdkakan (som svalnat) i en skål, dela sedan i 20 bitar.
Rulla in en dumlekola i varje bit kladdkaka. Rulla till en boll.
Låt ligga i frysen i ca. 30 minuter.
Smält chokladen och doppa sedan bollarna i chokladen. Låt sedan stelna.


*
Funkar utmärkt att frysa in. Låt då stelna i rumstemperatur.
Doppa bollarna i den choklad du gillar bäst. Jag använder Marabou mjölk. 

Kladdkakebollar med dumle
Hoppas att det ska smaka! Och på tal om kladdkaka så återkommer jag med vinnarna ur tävlingen efter helgen. Jag har fullt upp och inte tid att sitta och gå igenom alla 1300+ kommentarer. Men återkommer så snart jag hinner. Kram! ♥

  1. Emma skriver:

    Går detta för nötallergiker?

  2. Jenny skriver:

    Mkt mumsigt! Jag gjorde dock mindre bollar med bara en halv Dumle i. Tack för alla goda recept Frida!

    1. Låter klokt att göra dem lite mindre, de blir ju så himla stora annars.. :) Kram!

  3. Hej,
    Vad för choklad doppar du dom i?

    Kram 😍

  4. De blev väldigt stora, så 200 g choklad räckte bara till att rulla 15st i 🤪

    1. Oj! Jag fick till och med lite choklad över. Men dessa kan du även rulla i kakao? Kokos? Hackade nötter? :) Kram

  5. Alice skriver:

    Hej! Verkar supergoda och jag försöker göra dem nu, dock blev kladdkakan för smulig för att kunna forma till bollar, några tips?
    Kram!

    1. Tillsätt philadelphiaost eller smält choklad så att det blir en klibbig smet :) Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..