Saftiga Kanelbullemuffins

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Jag som älskar Kanelbullens dag ser fram emot det! Dock är jag inte hemma när dagen infaller detta år, utan jag är då i TV4-huset för att gästa Malou efter 10. Men vi får väl fira kanelbulledagen där helt enkelt. Kanske med mina Saftiga Kanelbullemuffins?

Hur ska du fira Kanelbullens dag?

Dessa muffins har jag gjort tidigare, men har nu uppdaterat receptet lite och tagit nya bilder vilket ibland kan behövas. :-)

Saftiga Kanelbullemuffins, 12 st:

Ingredienser:
100 g smör
2 tsk kanel, malen
1 tsk malen kardemumma
2 dl strösocker
2 ägg
1.5 dl filmjölk
4.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
+ Pärlsocker till garnering

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och placera ut 12 muffinsformar på en plåt.
Smält smöret och blanda ner kanel samt kardemumma.
Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ner dem i äggsmeten.
Tillsätt filmjölk och smör, rör om till en jämn smet.
Häll upp i formen och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna!

* Förvara dina muffins i en tätslutande kakburk.
* Går utmärkt att frysa in i plastpåsar. 

Hoppas att det ska smaka. Kram! ♥

  1. Oj så saftiga o goda dom blev,bakade dessa i eftermiddags😄Firade kanelbullens dag i förväg o nu finns det inte många kvar🙈

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..