Brownies med chokladganache

Brownies med chokladganache
Brownies med Chokladganache, smakar som sådana på café. Ljuvligt goda. Dessa brownies blir krämiga med mycket smak av choklad. Ganachen blir len och även den ganska krämig, som ni kan se på bilden. Jag toppar mina brownies med lite strössel, dels för färgens skull då det verkligen piffar upp det bruna, men också för att få in lite krisp. Om du önskar så kan du toppa med lite frön eller nötter annars. Tänk saltade mandlar eller cashew? Mums!

Brownies med chokladganache
Jag har tidigare bakat en hel del brownies. Bland annat fudgy brownies, chokladbrownies med frosting, Brownie cookies och Brownies med dumlesnacks, för att nämna några. Jag gillar brownies, och detta recept klättrade snabbt upp högt på min brownielista.

Brownies med chokladganache, 20 bitar:

Brownies:
200 g smör
2 dl strösocker
2 dl muscovadosocker
1.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1.5 msk muscavadosirap
2 dl vetemjöl
2 msk maizena majsstärkelse
1 nypa salt

Chokladganache:
1 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad

Gör så här:
Brownies: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form 20×20 cm med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Smält smöret i en stor kastrull och rör sedan ner resterande ingredienser.
Rör ihop en klumpfri smet och häll den i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 25 minuter, tag sedan ut och låt svalna helt.
Låt kakan stå i kylskåp i 2 timmar.
Chokladganache: Hetta upp grädden i en kastrull och rör ner chokladen. Rör tills all choklad smält och låt sedan stå i kylskåpet. Rör om 1 gång var 20e minut ungefär för att känna konsistensen. Låt stå till önskad konsistens – krämig och tjock.
Bred sedan ganachen på kakan och toppa eventuellt med strössel. Skär sedan i jämnstora rutor.

Brownies med chokladganache
Hoppas att det ska smaka. ♥

LOADING..