Snickerskladdkaka – recept ur kladdkakor deluxe

Denna kladdkaka både ser ut- och smakar som en Snickers. Ni vet den där söta chokladbiten som innehåller choklad, jordnötter, nougat och seg kola.

Snickerskladdkaka
Foto: Helen Pé
Snickerskladdkaka. En ljuvlig kladdkaka med marshmallowfluff, salt jordnötskola och choklad. Detta recept är taget ur min bakbok Kladdkakor Deluxe, och denna kaka var den som blev mest uppskattad på redaktionen hos Malou efter tio. Jag bakade denna kaka för första gången för ett par år sedan och sedan dess har den funnits med i boken, fast varit hemlig för er. Men nu så är boken ute och ni är MÅNGA som bakat denna och taggat mig på instagram. Det är verkligen roligt att se era mästerverk. Ni är bäst!

reklam:

Här kan ni köpa min bakbok! 

Snickerskladdkaka, 10 bitar:

Kladdkaka:
150 g smör
100 g mörk choklad, 70%
2 msk jordnötssmör
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl

Nougatfluff:
1 burk marshmallowfluff
1.5 dl chrunchy jordnötssmör

Jordnötskola:
220 g mjuk gräddkola, t.ex. werthers
2 msk vispgrädde
2 dl salta jordnötter

Garnering:
200 g choklad av valfri sort

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en avlång brödform, cirka 30 x 12 cm.
  2. Smält smör och choklad till kladdkakan i en kastrull och ta sedan av från värmen.
  3. Rör ihop jordnötssmör, ägg och strösocker i en bunke och tillsätt sedan smörblandningen.
  4. Vänd försiktigt ned kakao, vaniljsocker och mjöl. Rör till en klumpfri smet.
  5. Häll smeten i brödformen och grädda kakan mitt i ugnen i 15-18 minuter. Ta ut och låt svalna i kylskåp i cirka 3 timmar.
  6. Gör nougatfluffet. Rör ihop marshmallowfluff och jordnötssmör i en bunke. Värm mikron i cirka 20 sekunder på full effekt. Häll ut nougaten på den kalla kladdkakan och låt stelna i kylskåpet i cirka 10 minuter.
  7. Gör jordnötskolan. Smält karamellerna tillsammans med grädden i 15-sekundersintervaller i mikron på full effekt. Rör om då och då tills all kola smält. Rör ner jordnötterna och häl blandningen över nougaten. Låt stelna i kylskåp i cirka 20 minuter.
  8. Smält chokladen över vattenbad och ringla den sedan i ett fint mönster över kakan. Låt stelna helt före servering.

Hoppas att det ska smaka! ♥

  1. Hej Frida! Bara måste göra den här inför sonens två års kalas, funkar det att frysa denna ? I så fall ska det göras innan chokladen hälls på? 😍🌸🍫🍭🎂

  2. Hejsan Frida , ja tänkte baka din härliga kladdkaka med jordnötssmör mm.
    I receptet står det jordnötssmör o marshmallows men inget om
    Nougat har ja missat något tro?😳
    Ha en underbar kväll o helg
    Mvh Tony Gävle

  3. Hejsan Frida
    Tack för dina underbara recept, en fråga, ja tänkte baka din snickets kladdkaka, i ditt recept står det nougat fluff, men i ditt recept står endast jordnötssmör o marshmallow.
    Har ja missat något tro? Saknar något me nougat i eller 😀
    Mvh Tony Gävle o ha en underbar kväll o helg

  4. Hur får man ur kladdkakan ur formen? Räcker det med smör?
    Ser ooootroligt god ut och har precis köpt alla ingredienser 😍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..