Chokladbollskladdkaka – Recept ur kladdkakor deluxe

Chokladbollskladdkaka
Chokladbollskladdkaka. Alltså kladdkaka och chokladboll i en och samma kaka. Det kan ju inte bli fel, eller hur? Denna kladdkaka är en av mina favoriter och jag bakade den för första gången julen 2015, bara ett par dagar efter att jag skrivit kontrakt för min bakbok. Tänk om jag vetat då att det skulle bli ett av bokens mest populära recept? Glad är jag att jag sparade receptet till boken som släpptes nästan precis 2.5 år senare. Så häftigt! Och idag tänkte jag dela receptet med er här på bloggen också. Hoppas att ni ska gilla det. ♥

reklam:

Här kan ni köpa min bakbok! 

Chokladbollskladdkaka, 10 bitar:

Chokladbollar:
100 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
0.5 dl starkt kaffe
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
50 g smält mörk choklad
5-6 dl havregryn
+ kokos att rulla i

Kladdkaka:
150 g smör
100 g mörk choklad, 50 %
2 ägg
2 dl strösocker
0.5 dl kakao
2.25 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Garnering:
150 g mörk choklad
1.5 dl kokos

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en for med löstagbar kant, 20 cm i diameter.
  2. Gör chokladbollssmeten. Vispa smöret i matberedare eller med elvisp på hög hastighet.
  3. Tillsätt florsocker, kaffe, vaniljsocker, kakao och smält choklad. Rör till en krämig massa. Tillsätt havregryn och kör eller vispa på hög hastighet i 2 minuter.
  4. Låt smeten stå i kylskåpet medan du gör kladdkakan.
  5. Smält smör och choklad till kladdkakan i en kastrull på låg värme.
  6. Ta av kastrullen från värmen. Rör ner resterande ingredienser och rör ihop till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna i kylskåp i 2 timmar.
  7. Ta ut chokladbollssmeten och forma till 40 jämnstora chokladbollar. Lägg dem ovanpå kladdkakan.
  8. Smält chokladen till garneringen och ringla över chokladbollarna. Strö över kokos och låt stelna i kylskåp.

Hoppas att det ska smaka. Lycka till! ♥

  1. Fantastisk fint! De fina bruna pappetiketterna med snöre var köper du dem? De är jättefina och passar dina bakverk.

Lämna ett svar till Stina Pliix Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..