Saftig Morotskaka i långpanna

Saftig Morotskaka i långpanna
Idag har jag bakat en otroligt god Morotskaka i långpanna. Den blev så saftig och med en ljuvlig smak av kanel och lite apelsin. Kanel gör sig otroligt fint med lite syrligt apelsinskal. Och så blir det så fint också med lite färg på frostingen, inte sant? :-)

Saftig morotskaka i långpanna
Alltså frostingen.. OJ så god! Kan äta den direkt ur bunken, så god tycker jag att den är. Jag blandar philadelphiaost med creme fraîche. Och så massa vanilj såklart.

Saftig morotskaka, 20 bitar:

Morotskaka:
150 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
3.5 dl vetemjöl
4 dl finrivna morötter
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 nypa salt

Frosting:
300 g philadelphiaost
1.5 dl creme fraiche, 34%
2.5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
+ rivet apelsinskal

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form med bakplåtspapper, 25×35 cm.
Smält smöret och låt stå.
Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp i ett par minuter.
Finriv morötter. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kanel och salt i en skål. Rör ner smöret i äggvispet och tillsättt sedan morötterna. Rör till sist ner mjölblandningen. Rör ihop en klumpfri smet.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 30 minuter.
Stickan skall vara torr när kakan är klar. Låt svalna helt.
Frosting: Vispa Philadelphiaost och creme fraiche riktigt fluffigt med elvisp. Tillsätt sedan florsocker och vaniljsocker, vispa ytterligare någon minut till ett fluff. Bred frostingen över den avsvalnade kakan och toppa med finrivet apelsinskal. Skär i bitar.

Saftig Morotskaka i långpanna
Hoppas att det ska smaka! ♥

  1. Detta recept är verkligen underbart! Det är lätt att göra och den smakar så gott!
    Var noga med att hålla koll på ugnen. Med vår varmluftsugn är kakan klar på redan 15 minuter.

  2. Hur kommer det sig att du väljer att använda smör? Ser andra morotskaka recept med matolja i? Tacksam för svar :) mvh petra

    1. Jag gillar saftigheten som smöret ger! Och så är smöret en smakhöjare samt gör inte kakan lika tung som olja! Den uppfattningen har i alla fall jag. Kram <3

  3. Anna skriver:

    Kan kakan frysas in? :)

  4. Kan man frysa den färdiga kakan??

  5. Mums! Var ett tag sedan jag åt morotskaka, får bli ett bak snart :D

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..