Saffransfudge med kondenserad mjölk

saffransfudge_kondenserad_mjolk
Efter att inte ha sett solen på en hel vecka nu så tänkte jag att jag åtminstone måste baka någonting som liknar solens färg.. :-)
Och gissa vad det blev? – En ljuvlig Saffransfudge med kondenserad mjölk. Oj så gott det blev. Jag älskar saffran och ser fram emot alla julbak med saffransdoft i huset. :-)

saffransfudge_kondenserad_mjolk1
Kolla så krämig fudge. Den är krämig, len och alldeles full av god saffranssmak.

Saffransfudge, 30 bitar:

Ingredienser:
1 burk kondenserad sötad mjölk
400 g vit choklad
1 g saffran

Gör så här:
1. 
Smält ihop alla ingredienser på låg värme över ett vattenbad.
2. Klä en brödform (2 l) med bakplåtspapper och häll sedan fudgen i formen.
3. Täck formen med plastfolie och låt fudgen stelna i kylskåp i 1 h.
4. Tag upp ur formen och skär i rutor.

TIPS:
* Förvara fudgen i en tätslutande burk med lock
* Fudgen förvaras i kylskåp
* Hållbarhet upp till 3 veckor
* Fudgen går bra att frysa

saffransfudge_kondenserad_mjolk2
Hoppas att det ska smaka. 

  1. Jag gjorde dessa men blev inte helt nöjd med konsistensen, men jag fryste in dom och när jag gjorde saffransbullar så tröck jag i en i varje ☺️ Blev kanon gott!

  2. Panik! Köpte tydligen osötad mjölk och det vägrar att stelna! Kan jag rädda detta på något sätt? Har det i kylskåpet i formen just nu. Eller måste det kastas :(

  3. Så gott o enkelt det verkar! 😋 en fråga bara – är detta en fudge som blir lite ”för” söt för dem som tycker vit choklad är väldigt sött? Tror du på att i så fall blanda i lite salt o citron kanske? Eller är det helt enkelt så att fudgen är som bäst i sin enkelhet?! Tack för all inspiration!!☺️🙏🏼

    1. Det finns en kondenserad mjölk – okokt! Det är en karamelliserad mjölk om den är kokad = kola! Kram <3

    1. Hej! Nej, jag rörde ner saffran i chokladen när den var ganska varm (på spisen) vilket gjorde att det blev gulare. Använde även en annan sort av saffran som även den ger en gulare färg och starkare smak. Och så är bilderna redigerade med förhöjning av färg och kontrast, vilket videon inte är! :) Kram <3

  4. Dessa såg så ljuvligt goda ut, men jag läste fel på receptet och tog endast 100 gram.vit choklad, men det stelnade aldrig, behövs det verkligen så mycket choklad i för att det ska stelna? Hade även på lite havssalt ovanpå o själva smeten vart väldigt god 😊😋

  5. Hej! Såg din video på youtube när du gör dessa, men då värmer du aldrig den kondenserade mjölken som det står att man ska göra här? Tänkt göra dessa och vill därför gärna veta vilken metod som ger bäst resultat!

      1. Jag rörde ner saffran i chokladen när den var ganska varm (på spisen) vilket gjorde att det blev gulare. Använde även en annan sort av saffran som även den ger en gulare färg och starkare smak. Och så är bilderna redigerade med förhöjning av färg och kontrast, vilket videon inte är! :) Kram <3

        1. Tack för svar Frida! Vilken saffran använder du? O sen undrar jag också det som Stina skrev angående videon, ska man värma mjölken? Följer nog det som står i detta receptet, ska nämligen göra dom nu ;)

    1. Jag kör 1 gram = 2 paket. Smaken kommer fram som bäst då. Men du får göra precis som du vill. :) Kram!

  6. Ser så goda ut! Men hur gör man när man sk slå in dom i pappret? 😃 Försökte förra året men alla papper gick sönder! 😜

  7. Åh! Den här ser ju helt galet god ut! Min sambo är dock allergisk mot mjölk. Vet du om det går att byta ut den kondenserade mjölken mot någon/några mjölkfria alternativ? 😍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..